ÇOCUKLARI SUÇTAN KORUYACAK PROJE

ÇOCUKLARI SUÇTAN KORUYACAK PROJE

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından 2021 yılı başında başlatılan 'Çocukların Suçtan Korunması Projesi' başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Proje çerçevesinde Balışeyh İlçesi Kulaksız İlkokulu ve Ortaokulu ile Merkez İlçe Aşağımahmutlar Mahallesi Şehit Cazayir Çalışkan İlköğretim Okulunda öğrenim gören toplam 200 öğrenciyi kapsayan bilgilendirme faaliyeti yapıldı.  

İl Jandarma komutanlığına bağlı, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri Jandarma Kıdemli Üstçavuş Sezer Atsan'ın koordinatörlüğünde Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında görevli 12 kadın Jandarma personeliyle yürütülen projede yüz yüze eğitim yapılan günlerde tüm okullar belirli bir plan çerçevesinde ziyaret gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere suçtan korunma konusunda eğitimler verilirken, bilgilendirici broşürler dağıtılıyor. Jandarma tarafından tüm okullara görevlendirilen güvenli eğitim irtibat görevlilerinin faaliyetleri hakkında öğrenciler bilgilendirilirken, herhangi bir şiddet olayı veya suçla karşılaştıklarında yapmaları gereken doğru hareket tarzlarının neler olduğu anlatılıyor.

Diğer taraftan sosyal medya üzerinden işlenebilecek suçlarla ilgili çeşitli bilgiler verilerek, sosyal medyanın toplum ve birey sağlığına olumsuz etkileri üzerinde duruluyor. Proje çerçevesinde Balışeyh İlçesi Kulaksız İlkokulu ve Ortaokulu ile Merkez İlçe Aşağımahmutlar Mahallesi Şehit Cazayir Çalışkan İlköğretim Okulunda öğrenim gören toplam 200 öğrenciye yönelik bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Faaliyetlerin okullar kapanana kadar sürdürülmesi planlanıyor. Ayrıca Covid-19 salgını tedbirleri ile trafik kuralları hakkında da öğrencilere çeşitli bilgiler veren ekipler, yapılan faaliyet sonunda öğrencilere maske ile Jandarma Çocuk Dergisi hediye etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ