ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapmak amacıyla Kızılırmak Anaokulunda Okul Öncesi Eğitimde Drama ve Drama Etkinlikleri Semineri düzenlendi. Seminerde, Okul öncesi eğitimin, çocuklar üzerindeki etkisi anlatıldı.

SEMİNER DÜZENLENDİ
Okul öncesi eğitimin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, okul öncesi eğitimde drama etkinliklerini planlamak ve uygulamak, Okul öncesi öğretmenlerimizin, drama çalışmalarını okul öncesi eğitimin her düzeyinde çocuğun kişilik gelişimini destekleyici etkin bir araç olarak kullanmalarını sağlamak, istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, bu dönemde çocukların etkin bir okul öncesi eğitim almalarını sağlamak, çocuklarımızı bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihinsel, dil gelişimi açısından desteklemek, ayrıca spontan oyunlarında ortaya çıkan, sanatsal duyarlılığını, kendisi, başka insanlar ve dünya hakkındaki bilincini artırmak ve hayal gücünü geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla İlimiz Merkez İlköğretim Okulları ile Bağımsız Anaokullarında görevli Okul Öncesi öğretmenlerine yönelik seminer düzenlendi.
OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİ
Düzenlenen seminer sonunda yapılan belge töreninin açılış konuşmasını Kızılırmak Anaokulu Müdür Yardımcısı Şükran Gün yaptı. Gün, Okul öncesi eğitimin önemine değinerek, ?Okul öncesi eğitim çocuklarımız için önemlidir. Okul öncesinde yaptığımız çalışmalar ve projeler ile çocukları okula hazırlıyoruz. Kırıkkale?de bulunan velilerin, okul öncesi eğitime sıcak bakmasını ve çocuklarını bu konuda bilgilendirilmesini tavsiye ediyoruz. Bu konuda velilerin kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini temenni ediyoruz? dedi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Karadağ, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlerimizin bu tür faaliyetlere katılmaları bizleri mutlu ediyor? dedi. Düzenlenen törende seminere katılan öğretmenlere belgeleri verildi.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti