Çocuklara Atikmatik Kartları Dağıtılacak

Çocuklara Atikmatik Kartları Dağıtılacak

Yahşihan Belediyesi sıfır atık kapsamındaki projelerine Atıkmatik uygulaması ile bir yenisini daha ekledi.

Yahşihan Belediyesi ilçe genelinde başlattığı Atıkmatik uygulaması ile geri dönüşümü hem çekici hem de eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor. İlçede yaşayan çocuk ve yetişkinleri sıfır atığa yönlendirme kapsamında yaptığı bu çalışmayla takdirleri toplayan Yahşihan Belediyesi aynı zamanda çocuklara ilçede bulunan İrtibat Büroları’ndan Atıkmatik kartları dağıtacağını da duyurdu. Atıkmatik kutularına atacakları her atıktan kartlarına puan toplayan çocuklar puanlarıyla birçok farklı hediyenin de sahibi olacaklar.

İlk etapta ilçede bulunan İrtibat Büroları önüne yerleştirdiği plastik, metal, cam atıkların geri dönüşümünü sağlamaya yönelik bulunan Atıkmatik cihazlarının sayısını gelecek günlerde artıracağının bilgisini de paylaştı.

İlk atıkları öğrencilerle birlikte matiklere atan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz konu ile ilgili olarak: “ Sıfır atık kapsamında ilçemizde birçok projeye imza attık. Geri dönüştürülebilir her malzemeyi geri dönüştürüp doğa dostu bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz. Bu amaçla ilçemizde belirli noktalara yerleştirdiğimiz Atıkmatik cihazları sayesinde gelecek nesilleri de eğlendirerek bilinçlendiriyoruz. Doğa dostu bu projemize katkıda bulunan ve bulunacak olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız