Çocuklar hakları için yürüdü

Çocuklar hakları için yürüdü

Kırıkkale'de engellilerin yaşam şartları ve çocuk haklarının kamuoyuna lanse edilmesi için yürüyüş düzenlendi. Vali Ali Kolat, engelliler için önemli projeler yapıldığını ve engeli ve çocuk haklarında Türkiye'de önemli adımların atıldığını söyledi.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Belediye önünde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Program Soma faciasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize dua edilmesiyle başlanıldı. Düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

ÇOCUK HAKLARINI SAVUNUYORUZ

Törende konuşan Vali Ali Kolat; “Bu güzel ortamda sizinle beraber olmaktan, çocuk haklarını engelliler olarak savunmaktan ve engellilerimizin sorunlarını gündeme taşımak için yapılan bu yürüyüşten dolayı hepinizi kutluyorum.Gerek çocuk hakları sorunlarının gerekse engellilerimizin sorunlarının bilinmesi ve duyurulması açısından oldukça güzel bir eylem. Engelli ve çocuk hakları ile ilgili son yıllarda ülkemizde ciddi manada mevzuat değişikliği olmuştur. Birleşmiş Milletlerdeki tespit edilen standartların yakalanması noktasında gerekli düzenlemeler yapılmıştır.”

 

CİDDİ ADIMLAR ATILDI

“Bu anlamda da ciddi adımlar atılmıştır. Ancak biz bunlarla da yetinmiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlar olarak, sivil toplum örgütleri olarak, özel sektör kesimi olarak da engellilerimizin daha rahat bir hayat sürdürmeleri, engelsiz bir hayat sürdürmeleri noktasında yapılması gereken şeylerin olması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah bu sorunlarda halledilir, çözülür. Ayrıca ülkemizdeki çocuklarla ilgili son yıllarda ülkemizde ciddi manada değişiklikler yapıldı.”

 

ÇOCUK HAKLARININ ÖNEMİ

“Çocuk haklarıyla ilgili, koruyucu aile sistemiyle ilgili ciddi mevzuat değişiklikleri oldu. Bu konuda da birçok çocuğumuza da sahip çıkıldı. Onları gerek yetiştirme yurtlarında, gerekse çocuk evlerinde, çocuklarla ilgili eğitim bazında her konuda ne yapılması gerekiyorsa maddi manevi her türlü destekte verilir bir noktaya getirildi. Bu anlamda da ciddi mesafeler aldık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda elbirliği, gönül birliği ile yer alacağız. Ben bu yürüyüşünüzü bu davranışınızı tebrik ediyorum. İnşallah engelsiz bir yaşam ve bütün çocuklarımızın en iyi yetişmesi için elimizden gelen çalışmalarımızın devam etmesini diliyorum.” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Kültür Merkezi’nde konferans düzenlendi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ