Çocuklar başarıya koşuyor

Çocuklar başarıya koşuyor

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde Balışeyh Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği tarafından "Çocuklar Başarıya Koşuyor, Anneler Sosyal Hayata Katılıyor" projesi hayata geçirildi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Balışeyh Çok Programlı Lisesinin konferans salonunda dernek yönetimi ve diğer yetkililer tarafından proje çalışmalarıyla ilgili olarak açılış ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen 107 projeden biri olduğunu söyledi.Projenin, Kırıkkale`de alanında ilk proje olduğunu ve yöre halkı için büyük önem taşıdığını dile getiren Kaymakam Yıldırım, şunları söyledi:

ÜCRETSİZ KURSLAR DÜZENLENECEK
"Dernek görevlilerimiz ile proje koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Başyiğit`in de destekleriyle hazırlanan proje kapsamında, ilçemizdeki kadınlara yönelik mesleki kurslar ve ortaokul öğrencilerine yönelik doküman desteği ve sınavlara hazırlık kursları düzenlenecek. Özellikle ilçe merkezi ve köylerimizde sınavlara hazırlanan, dershaneye gitmek isteyip de gidemeyen çocuklarımıza bir olanak sağlayıp iddialı olan bu öğrencilerimiz için Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile ücretsiz olarak kurslar düzenleyeceğiz. Kurslarda 4 ana ders olan matematik, fen bilgisi, türkçe ve sosyal bilgiler derslerinden verilecek olan kursların yanı sıra her türlü doküman desteği de eğitim öğretim boyunca devam edecek. Özellikle köylerden gelen öğrencilerin servisle kurslara gelmelerini de yine ücretsiz olarak sağlayacağız. Öğrencilerin derslere daha çok motive olmaları için de şehir içi ve şehir dışına çeşitli tarihi ve turistik geziler de düzenlenecektir."

SOSYAL HAYATA KAZANDIRILACAK
Proje sayesinde annelerin de sosyal hayata daha aktif katılım sağlayacaklarını belirten Kaymakam Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Projede annelere yönelik olarak eğitim ve kurslar sayesinde mesleki beceriler kazandırılacaktır. Bu sayede bilgi ve becerileri elde eden anneler, bunu üretime dönüştürmek suretiyle elde ettikleri gelir ile aile bütçelerine ve ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacaklar. Bu faaliyetlerden özellikle bayanların el emeği göz nuru olan gelinlik, nevresim ve pike dikimi, anne ve çocuk sağlığı eğitimi, kadın hastalıkları eğitimi, aile olma, çocuk eğitimi ve gelişimi konularına yönelik eğitimler de proje kapsamında annelere verilecektir. Bu hedeflerimiz sayesinde ilçemizde önemli kazanımlar sağlanmış olacaktır."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ