Çocuk Hakları İl Komitesi tanıtıldı

Çocuk Hakları İl Komitesi tanıtıldı

ÇOCUKLUK DÖNEMİ ÖNEMLİ

Çocuk Hakları İl Komitesi tanıtıldı

Kırıkkale Çocuk Hakları İl Komitesi'nin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen Logo Yarışması'nın birincisine ödül verildi.

ÇOCUKLUK DÖNEMİ ÖNEMLİ

Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım toplantısı ve logo yarışması ödül töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Çocuk masum, bağımlı, meraklı, canlı ve umut doludur. Bir çocuk, çocukluk dönemini ne kadar mutlu ve huzurlu şekilde geçirirse ileride hem kendisini mutlu kılar hem de toplumun mutluluğuna katkıda bulunur” dedi.

İL KOMİTELERİ AKTİF OLARAK ÇALIŞIYOR

Bozdemir şöyle devam etti: Bir toplumda çocuklar örselenmekte, ihmal ve istismar edilmekte ise o toplumun kültürü geri kalmış bir kültür olarak değerlendirilir. Çocuklara değer veren sağlıklı büyüme ve gelişme olanakları sağlayan toplumlarsa gelişmiş toplumlar olarak değerlendirir. İşte bu nedenle çocukları korumak, kollamak ve çocuk haklarını en etkili biçimde hayata geçirmek ilk önce toplumun görevidir. Türkiye'de birçok çocuğun güç koşullarda yaşadığını, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamadığını hepimiz biliyoruz. Tüm çocukların ülkemiz kaynaklarından eşit ve hakça pay almasını ve herkesin çocuk haklarını öğrenmesini, duyarlılık kazanmasını ve haklarına sahip çıkmasını sağlamak amacıyla kurulan çocuk hakları il komiteleri ilimizde de aktif olarak çalışmaktadır.”

LOGO YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Konuşmanın ardından düzenlenen logo yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışma da dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar müzik dinletileri ile keyifli anlar yaşadı. Programa ikramların ardından son verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü