Çocuk psikiyatr yok 1 500 hasta perişan

Çocuk psikiyatr yok 1 500 hasta perişan

Kırıkkale'deki hastanelerde çocuk psikiyatr olmaması ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle özel Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören engelliler bu durumdan daha çok etkileniyor. Uzun zamandır bu olumsuzluğun giderilmeye çalışılmasına

HANİ SAĞLIKTA İYİYDİK

Zaman. Zaman yapılan istatistiki açıklamalarda ve siyasi konuşmalarda sağlıkta ileri iller arasında üst sıralarda bulunduğu iddia edilen ilimiz Kırıkkale’deki hastanelerde çocuk psikiyatri doktorunun bulunmaması ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Yetkililere göre Yüksek İhtisas Hastanesinde uzun zamandır kadro olmaması nedeniyle buraya bakanlıkça atama yapılmıyor. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde ise kadro olmasına rağmen burada da doktor bulunmuyor. Her iki hastanede de doktor bulunmaması ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Talep olduğu zaman hastalar ya Ankara’ya, yada başka illere havale ediliyor. Bu duruma ise vatandaşların “Hani sağlıkta iyiydik” diye tepki gösterdikleri, hatta zaman zaman ciddi tartışmaların yaşandığı ileri sürülüyor.

 

BU DURUM TAMAMEN SİYASİ

Hastanelerde çocuk psikiyatri doktorunun bulunmamasından en çok özel rehabilitasyon merkezi okullarındaki engelli çocuklar etkileniyor. Her yıl rapor almaları gereken yaklaşık 1500 öğrenci çevre illere taşınmak zorunda kalıyor. 12 yaş ve altı çocuklar için her yenilenmesi gereken rapor için çevre illere gitmek zorunda kalan okul yöneticilerin çocukları oradan oraya taşınmanın büyük risk ve sıkıntı olduğunu ileri sürülüyor. Bu arada tekil ihtiyacı olan vatandaşlarda aynı sıkıntıyı yaşadıkları iddia ediliyor. Hastasını Ankara’ya götüren vatandaşların bu seferde gün sıkıntısı yaşadıkları belirtiliyor. Yüksek İhtisas Hastanesine kadro verilmemesinin çözümünün siyasi olduğunu ileri süren rehabilitasyon merkezi yöneticileri değer illere kadro verilirken Kırıkkale’ye verilmemesine bir anlam veremediklerini belirtiyorlar. Yetkililer başka illere gittiklerinde o ilin hastane yetkilileriyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını da ileri sürüyorlar. 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ