Çocuk istismarının önüne geçmeliyiz

Çocuk istismarının önüne geçmeliyiz

Kırıkkale Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi Başkanlığı tarafından `çocuk istismarı konusu masaya yatırıldı.

DÜNYANIN AYIBI OLARAK GÖZE ÇARPIYOR

Kırıkkale Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kaçmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Avustralya Büyükelçisinin eşi Christina Biggs, üniversite öğretim görevlileri ve izleyiciler katıldı.

Üniversite bünyesinde Çocuk Koruma Birimi oluşturduklarını belirten Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selda Bülbül ?Çocuk istismarı ve ihmali günümüzde, aslında dünyanın ayıbı olarak kabul edeceğimiz bir konu biz Kırıkkale de muhtelif çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız en önemli şeylerden birisi çocuk koruma birimini Üniversitemiz bünyesinde kurmak oldu. Bu birimin çalışması olarak Avustralya`dan Shanti Raman ülkesinde ve bunun dışında Etiyopya, Somali, Hindistan farklı, farklı bölgelerde bu konuda çok fazla konuşmaları var. Onun için bizde de kültürlerarası çocuk eğitimi, çocuk yetiştirmedeki karşılıkları dile getirecek? diye konuştu.

ÇOCUK KORUMA SİSTEMİ GELİŞMİŞ

Kendi ülkesinde bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirten, Avustralya çocuk koruma birimi doktoru ve Üniversite öğretim görevlisi Shanti Raman, `Avustralya da çocuk koruma sistemi çok gelişmiş durumda, çocukla ilgili herkes aslında bir tür çocuğun röportörü her hangi bir şekilde çocuğa karşı kötü muamele ile karşılaşıldığını gördüğü anda bunu aslında rapor ediyor. O yüzden de çok rapor edildiği için sayı fazla gibi gözüküyor. Aslında çocuk istismarı ve ihmali diğer ülkelere göre Avustralya`da daha az. Çocuk istismarı gelişmiş ülkelerde mi, gelişmemiş ülkelerde mi daha fazla mı bilemiyoruz. Diğer ülkelerde çok fazla rakama dökülmüş değil, bu konu hangi ülkede fazla olduğu çok açık değil dedi.

Avustralyalı Shanti Raman ve Selda Bülbül, Kültür merkezinde bulunan konuklara sunum yaparak çocuklara karşı istismar ve ihmal konusunda geniş kapsamlı olarak bilgi verdiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü