Çocuğunuzu anlayışla karşılayın

Çocuğunuzu anlayışla karşılayın

Okullarda yarıyıl tatili başladı. 50 bin 664 öğrenci karne alarak tatile girdi. Tatil dolayısıyla 75'nci Yıl Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene katılan Vali Vekili Rıfat Ata, velileri uyarak kırık notu olan çocukların anlayışla karşılanmasını i

TATİLE İLK ADIMI ATTILAR

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. Öğrenciler yorucu bir dönemin ardından 15 günlük tatil için dün karne aldılar. Yarıyıl tatili dolayısıyla Kırıkkale 75’nci Yıl Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Rıfat Ata, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Çetin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

SINIFLARI GEZDİLER

Karne töreni dolayısıyla okula gelen Vali Yardımcı Rıfat Ata ve beraberindeki heyet, sınıfları gezerek öğrencilerin karnelerini dağıttılar, öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Törende konuşan Vali Vekili Rıfat Ata, öğrencilerin aldığı karnelerin emeklerinin karşılığı olduğunu söyledi. Ata, “Bu karneler emeklerinizin karşılığıdır. Doğduğumuz zaman anne babalarımızın yanında yemeyi, içmeyi, konuşmayı ve çevremizi öğreniyoruz. İlk öğretmenlerimiz anne ve babalarımızdır. Ama yaşımız ilerledikçe bilgi ve beceri öğrenme ihtiyacımız daha da artıyor. Dolayısıyla bu ihtiyaçlarımızı öğretmenlerimiz karşılıyor” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKOKULDA BAŞLAR

İlkokuldan başlayarak eğitim ve öğretim hayatının üniversiteye kadar sürdüğünü bildiren Ata, öğrencilere tavsiyelerde bulundu Ata şöyle konuştu “Yarıyılda sizlere bazı tavsiyelerim olacak. Kırık notlarınız kalplerinizi kırmasın. Zaman her şeyin ilacıdır. Zaman içerisinde her şey çözülür. Kırık notlarınızı anne ve babalarınız sizleri anlayışla karşılayacaklardır. Tatilde yorulmuşsanız öncelikle dinlenmeyi tavsiye ediyorum. Dinlenmenin yanında mutlaka kitap da okuyun. Şiir yazalım, resim yapalım, hikâye yazalım. Mümkünse bir müzik aleti çalmayı öğrenelim. Benim son tavsiyem ise, kendinizi, anne babalarınızı, arkadaşlarınızı ve öğretmenlerinizi sevin. Onlarla iyi diyaloglar kurun.  Ben bu vesileyle emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

ANAOKULUNU GEZDİLER

Daha sonra Vali vekili Aka ve beraberindeki heyet, 75. Yıl Anaokulu’nu ziyaret etti. Burada da okul idarecilerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Anaokulunda sınıfları ziyaret ederek minik çocukların karnelerini dağıttı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti