Çobanlarda sertifikalarını aldılar

Çobanlarda sertifikalarını aldılar

Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Balışeyh ilçesine bağlı Battalobası, Hıdırşeyh ve Dikmen köyünde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Eğitiminde başarılı olan 123 yetiştiriciye Hıdırşeyh Köyünde yapılan törenle sertifikaları teslim edildi.

 

 

400 YETİŞTİRİCİ EĞİTİM ALDI
Sertifika teslim törenine Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Güni, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, İlçe Halk Eğitim Müdürü Süleyman Karakol, ilgili köylerin Tarım Danışmanları ve kursiyerler katıldı. Törenin açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, “Bu eğitimlerde yetiştiricilerimize hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlıklı süt elde edilmesi, damızlık hayvan seçebilme gibi konularda 120 saat eğitim verildiğini ve İl genelinde açılan bu kurslarla yaklaşık 400 yetiştiricinin eğitim aldığını ve başarılı olanlara sertifikalarının teslim edildi” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK
Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Milli eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğiyle düzenledikleri bu eğitimleri çok faydalı bulduklarını, Bakanlığın Sürü Yöneticisi Desteğinin bu konuda mesleği cazip hale getireceğine inandıklarını söyledi. Ulusoy ayrıca eğitimler konusunda emeği geçenlere teşekkür ettiğini bildirdi. Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, ilçede Tarım ve Hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunu, bu amaçla ürünlerin pazarlanmasına yönelik olarak Balışeyh İlçe merkezinde bir “Köylü Pazar Yeri Projesi” hazırladıklarını, projeyle destekleyici kurumlara müracaatlarda bulunduklarını ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ