ÇOBAN KÖPEKLERİ GÖREVDE

ÇOBAN KÖPEKLERİ GÖREVDE

Kırıkkale`de özellikle ormanlık alanların fazla olduğu köylerde sayıları artan domuzlar, çoban köpeklerinin avı olmaya başladı. Havaların ısınması ile birlikte domuzların açık alanlara çıkmaya başladığı bildirildi.

DOMUZLAR KOYUNLARA SALDIRIYORLAR
Havaların ısınması ile birlikte açık alanlara inmeye başlayan yaban domuzları köylere kadar inmeye başladı. Bu arada küçükbaş hayvanlara da saldırmaya başladıkları söylenen domuzlar. Çoban köpeklerine yem oluyorlar. Bir taraftan domuzların koyunlara saldırmasını engelleyen köpekler, diğer taraftan yakaladıkları domuzlarla yavrularını besliyor.
 
KÖPEKLER YARDIMCI OLUYOR
Kırıkkale`nin Dağevi köyü çobanları, sürek avı yapılmamasından dolayı domuzların, sayılarının her geçen gün biraz daha çoğaldığını söyledi. Açık alanda gezinen domuzların insanlara dahi saldırdığını belirten çobanlar, en büyük yardımcılarının yanlarında besledikleri davar köpekleri olduğunu ifade etti.
 
SEBZE VE MEYVEYE DE ZARAR VERİYORLAR
Köpeklerin domuz sürülerine çekinmeden saldırdığını anlatan çobanlar, ``Saldırdığında domuzları tek tek yakalayıp boğarak öldürüyorlar, yavrularına yem yapıyorlar`` dedi. Köpekler olmazsa domuzlarla mücadele etmenin imkânsız olduğunu söyleyen çobanlar, ``Yazın çoğalan domuz sürüleri, insanların ektiği sebze ve meyveleri yok ediyor. Bunlarla baş etmek sürek avlarıyla gerçekleşir`` diye konuştu.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü