Çipli TC Kimlik Kartı başvuruları başladı

Çipli TC Kimlik Kartı başvuruları başladı

KIRIKKALE PİLOT İL

Çipli TC Kimlik Kartı başvuruları başladı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı için başvurular başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yeni Kimlik Kartlarının dağıtımının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. İlk kimlik için başvuruların alındığı ilk günde Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat´ın yanı sıra, 109 yaşındaki Arzu Sınıroğlu ile yeni doğan Metehan Torlak´ın da başvuruları alındı.? Bunun yanında şehit aileleri ve bazı muhtarlar da yeni kimlik için başvuru yaptı

KIRIKKALE PİLOT İL

Vali Ali Kolat, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni kimlik kartlarını vermek üzere bugün ilk kayıtların alındığını söyledi. Kırıkkale´nin proje kapsamında dana önce pilot il olarak ilan edildiğini hatırlatan Kolat, "Yeni kimlikler için İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Merkez Bankası çok güzel çalışmalar yaptı. Çok güzel, güvenlikli ve elektronik bir kimlik kartı ortaya çıkarıldı. Artık bunun taklidi, tahrifi, kopyalanması kesinlikle mümkün değil. Müracaatlar merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılacak. Sadece Kırıkkale´de oturanlar ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olanlar müracaat edebilecekler. İnternet ve ALO 199´u arayarak da müracaat yapılabiliyor. Yeni kimlikler hafif turkuaz renginde. 7´den 70´e herkesin kaydını alıyoruz" dedi.

KADIN MUHTAR BAŞVURU YAPTI

Kırıkkale´nin ilk ve tek kadın muhtarı Yuva Mahallesi muhtarı Adile İnce ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak heyecanlandığını ve sabah saat 07.30´da buraya gelip başvurusunu yaptığını söyledi. İnce, hayırlı olsun temennisinde bulundu.



ömer bilgiç
15.03.2016 23:07:16
eminmisiniz yuva muhtarının kırıkkalenın ilk ve tek bayan muhtarı olduguna fabrikalar mahallesının muhtarı selma bilgiç kım

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü