Çipli Kimliği pek sevmedik

Çipli Kimliği pek sevmedik

PİLOT İL OLDUĞUMUZ İÇİN SADECE KIRIKKALE´DE DAĞITILIYOR, 9 AYDA SADECE 20 BİN KİŞİ ALMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİ

PİLOT İL OLDUĞUMUZ İÇİN SADECE KIRIKKALE´DE DAĞITILIYOR, 9 AYDA SADECE 20 BİN KİŞİ ALMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİ

Çipli Kimliği pek sevmedik

Pilot bölge olarak seçildikten sonra yılbaşından bu yana 20 bin Çipli kimlik dağıtıldığı öğrenildi. 270 bin 271 nüfusa sahip Kırıkkale´de sadece 20 bin 240 kişi çipli kimlik almak için müracaat etti. İlk kimlik Eski Vali Ali Kolat´a verilmişti.

5 YIL DEĞİŞTİRME SÜRESİ VAR

Kırıkkale İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü´nden öğrenildiğine göre 9 aylık süre zarfında il merkezinde 20 bin 240 kişi çipli kimlik alırken, ilçelerde bu oran daha düşük oldu. İlçelerde ise rakam il merkezinde dağıtılan kimlik sayısının dörtte biri kadar oldu. Kurumdan yapılan açıklamada kimlik değiştirme işlemlerinin randevu sistemi, kurumda sıra bekleyerek işlem yaptırma şekilleri ile devam etiği vurgulandı. Randevu sistemi ile kimlik başvurusu yapılabildiği gibi kuruma gelip sıra numarası alarak da işlem yaptırılabildiği açıklandı.

NÜFUSA 15 TL ÜCRET ÖDENİYOR

Kurum içinde ilk günlerde yaşanan yoğunluğun artık kalmadığı ifade edildi. Ekim ayından itibaren 10 ilin daha pilot bölge olarak kimlik dağıtımı için işlem yapmaya başlayacağı da belirtildi.  Kırıkkale´nin bu konuda yaptığı çalışmaların örnek teşkil edeceği ifade edildi. Kimlik müracaatı yapıldıktan sonra çipli kimlikler belirtilen adrese posta yoluyla geliyor. Kimlik müracaatı öncesinde biyometrik resim çektiriliyor, el okuması ile kurumda işlem yapılıyor ve kimlikler için de 15 TL ücret ödeniyor. Kimliklerin çip uygulaması ise yaygınlaştırılıyor.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu