Çiftçinin yüzü tohumla gülecek

Çiftçinin yüzü tohumla gülecek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yem bitkilerinin ekilişini teşvik etmek ve maliyeti düşürmek için çiftçilere Macar fiği, korunga ve yonca tohumu alımı yapıldığını ve tohumların çiftçilere dağıtılacağını söyledi.

GİRDİ MALİYETİNİ DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Kırbaş yaptığı açıklamada, “İlimizde yem bitkileri ekilişini artırarak hayvancılıkta girdi maliyetlerini düşürüp, çiftçilerimizin gelir seviyelerini yükseltmek amacıyla; Müdürlüğümüz Genel Bütçesinden karşılanarak Macar fiği, korunga ve yonca tohumu alımı yapılmıştır. Toplam çiftçi sayımıza karşılık yem bitkileri ekilişi yapan çiftçi sayımızın çok düşük olduğu dikkate alındığında; gelişmekte olan hayvancılığımızda beslenme sorununun büyük olduğu görülmektedir.”

GENEL BÜTÇEDEN KULLANDIK
“Bu sorunun üstesinden gelebilmek için İlimiz ve ilçelerindeki çiftçilerimize Bakanlığımız genel bütçe kaynaklarından yararlanılarak 35 bin TL değerinde 850 Kg yonca, 2000 Kg Macar fiğ ve 2000 Kg korunga tohumu dağıtılmıştır. Tohumları eken çiftçilerimiz ayrıca; yonca için 50TL/da, Macar fiğ için 35TL/da ve korunga için 40Tl/da olan yem bitkileri desteğinden de faydalanacakları için kazançları artacaktır. Ayrıca korunga bitkisi arıcılığın gelişmesinde de büyük öneme sahiptir. İleri dönemlerde de bütçemiz imkanlarında bu tür tohum alımları devam edecek olup, çiftçilerimiz desteklenecektir.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ