Çiftçinin refahı için

Çiftçinin refahı için

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi, Tarımsal Konularda İşbirliği Toplantısı gerçekleştirdi.

GENİŞ KATILIM

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş Kırıkkale tarımını daha iyi seviyelere taşımak ve tarımla iştigal eden çiftçilerin refah seviyelerini arttırmak amacıyla Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ile İl Müdürlüğü toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. Toplantıya Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Öğretim Görevlileri Fatih Kutluer, Şahin Tatlı, İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yrd. Ekrem Şener, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şb. Müdürü Mustafa Güneş ve teknik elemanlar katıldı.

EĞİTİM VE YAYIM

Toplantıda ilin 300 bin hektar ekili alanının bulunduğu bu alanların her yıl % 35 lik kısmının nadasa bırakıldığı, bu nadas alanlarının azaltılması için öncelikle üniversite ile işbirliği halinde eğitimler verilmesi, ağırlıklı olarak hububat ekiminin yapıldığı ilimizde çiftçilere sertifikalı tohum kullanımının benimsetilmesi, ilimiz ekolojisine uygun çeşit tavsiyesinden başlayarak, tarım sigortaları uygulamasının ilimizde yaygınlaştırılması, toprak analizlerinin öneminin anlatılarak yaygınlaştırılması, ilde yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık için yem bitkileri ekim alanlarının yaygınlaştırılması konusunda ortak eğitim verilmesi, mantarcılık, arıcılık konularında ORKÖY desteklerinden çiftçilerin yararlandırılmaları için eğitim ve yayım faaliyetlerine ağırlık verilmesi konuları görüşüldü.

BİZ HAZIRIZ

Toplantıda Organik tarım potansiyelinin belirlenmesi ve ilimizde organik tarımın geliştirilmesi için ortak proje hazırlanarak desteklenmesi için Ahiler Kalkınma Ajansının açık olan programına teklif edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol İlimizde yaygın ekilişi yapılan hububatta ciddi zarar yaparak ürün kalitesini bozan ve ekonomik kayıplara neden olan süne kımıl zararı ve elma iç kurdu için üniversite bünyesinde predatör böcek üretilerek biyolojik mücadele yapılması konularında çalışma başlattıklarını ve İl Müdürlüğü ile her zaman ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

İl Müdürü Recep Kırbaş da yaptığı konuşmada; ilimiz tarımının geliştirilmesi için ilde bulunan Üniversite, Belediyeler, DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü gibi kurumlarla, Ziraat Odası, Tarımsal Üretici Birlikleri, Islah amaçlı birlikler, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri gibi tarım örgütleriyle, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası gibi Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği yapacaklarını söylemiştir.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı