Çiftçinin yüzü gülüyor

Çiftçinin yüzü gülüyor

KAR YAĞDI, ÇİFTÇİ MUTLU OLDU

Çiftçinin yüzü gülüyor

Uzun süredir dört gözle beklenen kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz hafta etkili olan kar, özellikle kuraklık nedeniyle neredeyse kuruma noktasına gelen hububat için adeta can suyu oldu.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Konu ile ilgili Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, üreticinin dört gözle beklediği kar yağışının gerçekleştiğini, üreticinin yüzünün güldüğünü söyledi. Yağan karın arazide ekili olan hububata örtü görevi yapacağına belirten Sümer, yağışların üretimi olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

HER ZAMAN RİSK ALTINDA

Sümer, son günlerde ülke genelinde gerçekleşen kar yağışlarının özellikle hububat üretimine olumlu yansımakla birlikte, bu aylarda mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının zarar verebileceğini dile getirdi. Sümer, tarım ürünlerinin tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu bildirdi.

GEREKLİ ÖNLEMLERİNİZİ ALIN

Sümer, "Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır. Üreticilerimiz don olayına karşı bilgilendirilmeli ve teknik olarak desteklenmelidir" dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü