Çiftçinin, toprağın yüzü gülecek

Çiftçinin, toprağın yüzü gülecek

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KESKİN VE HASANDEDE KÖYÜNDE DÜZENLENEN MİTİNGDE KONUŞTU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KESKİN VE HASANDEDE KÖYÜNDE DÜZENLENEN MİTİNGDE KONUŞTU

Çiftçinin, toprağın yüzü gülecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 24 Haziran tarihinin, esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, işsizin, yoksulun dönüm noktası olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Çiftçinin, toprağın yüzü gülecek. Tarımı destekleyeceğiz. Mazot 3 lira olacak. Biz bunu söyledikçe biliyoruz ki tepeleri atıyor" dedi.

CHP İKTİDARINDA ÇİFTÇİNİN TOPRAĞIN YÜZÜ GÜLECEK

Tezcan, Keskin ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bir yeni başlangıç için yola çıktıklarını ve halktan destek istediklerini söyledi. Tezcan, partili milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte Keskin ilçesinde seçim mitingi düzenledi. İlçe meydanında toplanan Keskinlilere seslenen Tezcan, Türkiye´yi kalkındırmak için yola çıktıklarını söyledi. İktidar olmaları halinde öncelikli olarak sayıları 16 milyonu bulan yoksul vatandaş için çalışacaklarını aktaran Tezcan, ?İlk işimiz 16 milyon yoksul ailenin yoksulluk envanterini çıkarıp Aile Sigortası Kurumunu kurmak olacak. Her yoksul ailede kadının banka hesabına bin lira yatıracağız. Kredi kartı gibi borçlanarak değil maaş alır gibi banka kartıyla gidecek, parasını alacak, ihtiyacını neyse onu kullanacak. İhtiyacını başkasının belirlemesine fırsat vermeyeceğiz, insanları kuyruğa sokup perişan etmeyeceğiz, maaş sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışır bir muameleye tabi olacak? dedi.

24 HAZİRAN BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK

24 Haziran tarihini bir dönüm noktası olarak değerlendiren Tezcan, ?Türkiye´de esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, işsizin, yoksulun, kim varsa herkesin probleminin çözümünde bir dönüm noktası. Bir kervan çıktı Anadolu´da yürüyor. Bir yanında Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bu davayı takip edecek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kervanın önünde yürüyor. Bir tarafta bütün bunları hayata geçirip uygulayacak Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce. Bir tarafta Kırıkkale Milletvekili adaylarımızla Türkiye genelindeki milletvekili adaylarımız, belediye başkanlarımız. Türkiye´de Cumhurbaşkanını da seçecek, meclisi de seçecek, bir kere daha yüzü gülecek? diye konuştu.

CHP İKTİDARINDA TARIM ÖN PLANDA TUTULACAK

CHP iktidarında tarımı ön planda tutacaklarını dile getiren Tezcan, şu ifadeleri kullandı:
"Çiftçinin, toprağın yüzü gülecek. Tarımı destekleyeceğiz. Mazot 3 lira olacak. Biz bunu söyledikçe biliyoruz ki tepeleri atıyor. Biz ne zaman çalışandan, çiftçiden, emekliden yana bir şey söylesek, rahatsız oluyorlar. Niye? Söylediğimiz şey, milleti uyandırıyor. Farkına varıyorlar. ´Emekliye 2 maaş ikramiye´ dedik 2015 yılında. İktidara geldiler 3 yıl oyaladılar 3 yıl sonra şimdi diyorlar ki ´bin lira vereceğiz´. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunlarınki yatsıya kadar da dayanmadı. Seçim öncesinde ortaya çıktı, bin lira da vermiyorlar. Bizim projemizi çaldınız, kopya ettiniz, hiç olmazsa doğru dürüst uygulayın da emeklinin yüzü gülsün. 24 Haziran´da iktidara geleceğiz. Bin lira değil Ramazan ve Kurban bayramında birer olmak üzere sene de 2 ikramiye bizim sözümüzdür."

ÖNCE DEMOKRASİ TESİS EDİLECEK

Tezcan, Türkiye´de önce demokrasiyi tesis edeceklerini belirterek, göreve geldikleri gün OHAL´i kaldıracaklarını söyledi. Hukuk güvenliğini, adaleti, liyakati esas alacaklarını vurgulayan Tezcan, "Vatandaş, iş sahibi esnaf, ticaret erbabı, korkmayacak. Benim söylediğim bir şey nedeniyle başıma bir şey gelir ya da bir kanun hükmünde kararnameyle malıma el konulur korkusunu kimse yaşamayacak" dedi.

AK PARTİ STATÜKOYU DESTEKLİYOR

AK Partinin statükoyu kaldırma vaadiyle iktidara geldiğini hatırlatan Tezcan 16 yılda statükoyu kendilerinin destekler hale geldiğini söyledi. Milletin artık statükoyu istemediğini belirten Tezcan "Millet artık statükoyu istemiyor. AK Parti Türkiye´yi statükodan kurtaracağız diye iktidar oldu. 16 yılda AK Parti statükocu oldu" dedi.

SARAY, BİR DAKİKADA ASGARİ ÜCRET HARCIYOR

Tezcan Keskin´e gelişinde kalabalık bir grup tarafından Keskin girişinde karşılandı. Beraberinde Milletvekili adayları Ahmet Önal, Güllü Aykut ve Umut Coşgun ile birlikte Keskin Cumhuriyet Meydanında Keskinlilerle buluşan Tezcan "Milletin düzenini istiyoruz. ´Statüko değişecek´ derken, Saray bir dakikada bir asgari ücretlinin maaşını yiyor. O parayla bir asgari ücretli 4 kişilik aileyi geçindiriyor. Asgari ücret 1603 TL. Sarayın bir dakikalık masrafı bin 607 TL. Biz basın toplantısına başlayalı 5 dakika oldu değil mi? Başladığımız 5 dakika itibarıyla saray 5 asgari ücretlinin maaşını yedi. 5 dakika daha dursa 5 dakika daha yiyecek. Taksimetre çalışıyor, her dakikada bir asgari ücret. Bu 1150 odalı saray yetmedi. Bu ihtişam ve şımarıklık niye? ´Statükoyu değiştireceğiz´ diyoruz ya, bu şımarıklığı ortadan kaldıracağız. Statüko bu şımarıklık" diye konuştu.

KESKİN´İN NÜFUSU 35 BİNDEN 10 BİNE DÜŞTÜ

Keskin´in bundan 25-30 yıl önce nüfusunun 35 binlerde olduğunu hatırlatan Tezcan bugün gelinen noktada nüfusun 10 binler civarına düştüğünü belirten Tezcan bu durumun sadece Keskin´de değil Anadolu illerinin ilçelerinin içinin boşaldığını söyledi. İnsanların mecburiyetten köyünü ilçesini hatta ilini terk ettiğini belirten Tezcan 24 Haziran´da CHP´nin iktidar olacağını ve insanların kendi yurduna dönerek ekmeğini burada kazanacağını belirtti bunu için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu bildiren Tezcan Millete güvendiklerini söyledi.

KAPANAN BELEDİYELERİ YENİDEN AÇACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan daha sonra Hasandede köyüne geldi. Burada da büyük bir coşkuyla karşılanan Tezcan köylülerin yakın ilgisine karşılık teşekkür ederek CHP´nin Hasandede´ye uzak olmadığını söyledi. Hasandede´nin şirin bir belde olduğunu hatırlatan Tezcan AK Parti iktidarının yanlış politikaları yüzünden Türkiye´deki yüzlerce beldenin köy statüsüne geçirildiğini bunlardan bir tanesinin de Hasandede olduğunu belirtti. Bülent Tezcan Hasandede´nin de tıpkı Keskin gibi içinin boşaldığını insanların mecburiyetten yurdunu terk ettiğini söyledi. Oysa Hasandede´nin üzümü, meyvesi sebzesiyle bölgenin cazibe merkezi olduğunu bugün ise belediyesinin kapatılmasıyla merkezi yönetimin ağır yükü altına sokulduğunu belirtti. Tezcan ?CHP iktidarında belediyeler yeniden açılacak. CHP yoksulluğu yönetmeyecek, yoksulluğu ortadan kaldıracak? diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız