Çiftçilerin yüzü gülüyor

Çiftçilerin yüzü gülüyor

Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buğdayın kaliteli olması nedeniyle piyasanın yüksek olduğunu ve çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi. 170 bin hektarda hububat ekimi yapıldığını belirten Sümer, rekoltenin yüksek olduğunu ve hububatın çok kaliteli old

ÇİFTÇİLER ÇOK RAHAT

Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, hasat dönemiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Çiftçinin yüzünün güldüğünü ve kalitenin yüksek olduğunu belirten Sümer, beklenenin üstünde bir kalite elde edildiğini açıkladı. Sümer konuşmasının devamında, “Buğdayın kaliteli oluşu piyasada yüksek fiyatla işlem görmesi ile çiftçimizin yüzü gülmektedir. İlimizde her yıl yaklaşık 170.000 hektarda hububat ekilişi yapılmaktadır. Ancak bu sene Nisan ayında yeterli yağış alınmaması nedeniyle üretimde rekolte düşüklüğü yaşanmış olduğu gözlemlenmekte, buna karşılık buğdayda protein yüksekliği; serbest piyasa fiyatlarının yüksek olması, çiftçilerimiz de piyasa araştırması yaparak buğdaylarına rahat pazar bulmaktadır.”

 

İYİ ÜRÜN ELDE EDİLDİ

“İlimizde arpa hasadı tamamlanırken, buğday hasadının da %80 i tamamlanmıştır. Hasadı yapılan buğdayın protein kalitesi 11-16 civarında seyrederken protein değeri 18’ lere varan buğday hasadı da yapılmıştır. Hasadın bayramdan önce tamamlanması beklenmektedir. İlimizde arpa fiyatları hasatla birlikte 670-700-TL bandında işlem görmektedir. Buğday fiyatları da protein yüksekliği ve süne tahribatı değerlerine göre fiyatlandırılmakta, yemlik olarak tabir ettiğimiz süne tahribatı yüksek olan buğdayların ortalama 760-TL den; Pehlivan ve Bayraktar cinsi buğdayların 770-800-TL civarında;  Bezostaja ve Tosunbey çeşidi buğdayların se 810-830-TL civarında işlem gördüğünden piyasa fiyatları çiftçimizi memnun etmektedir.

 

 

DEĞERİNDEN İŞLEM GÖRMELİ

“Üretimdeki verim düşüklüğü buğdayın kaliteli oluşu ile çiftçi mağdur olmamaktadır. İlimiz, tüccar ve sanayicileriyle birlikte çevre İllerin sanayici ve tüccarları da buğday ve arpa alımlarını sürdürmekte bu da piyasada çiftçi lehine rekabet oluşturmaktadır.  Ticaret Borsamızca Toprak Mahsulleri Ofisi’ nin il ve ilçelerimizde piyasayı yakından takip ettiği gözlemlenmektedir.”

 



fatih
24.07.2014 09:57:49
harun sümere sorun nerde almışlar 830 tl`ye buğday.keskinde 3 kişiler köylüyü zar ağlatıyorlar istediğiniz fiyata alıyorsunuz burada yalan bari konuşma ama bu dünyanın öbür tarafıda var!!siz gazeteciler biraz araştırın masa başında sadece bu adama değil gidin biraz da çiftçiye,köylüye sorun bakalım nasılmış?

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı