ÇİFTÇİLERİMİZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

ÇİFTÇİLERİMİZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, iktidar tarafından uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizde tarım yapmanın neredeyse imkânsız hâle geldiğini söyledi.

CHP’li Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Kırıkkaleli çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. İktidar tarafından uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizde tarım yapmanın neredeyse imkânsız hâle geldiğini söyleyen Önal, “Yüksek gübre fiyatları, her gün mazota gelen zamlar, enflasyon ve maliyet artışı sebebiyle seçim bölgem Kırıkkale'de çiftçilerimiz zor günler geçiriyor”

 “Bir dönem pancar üretiminin merkezi olan Balışeyh ilçemiz ile buğday, arpa, mısır, nohut üretiminin yapıldığı Keskin, Karakeçili, Sulakyurt, Yahşihan, Çelebi, Bahşılı ve Delice ilçelerimizde artık çiftçimiz üretim yapmaktan vazgeçiyor; üretim yapan çiftçilerimiz ise her yıl zarar ediyor. Yapay gündemlerle halkı oyalamak yerine her geçen gün artan işsizliğe, yoksulluğa, çiftçi sorunlarına eğilmesi gerekenler ortalıkta gözükmüyor”

Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan Milletvekili Ahmet Önal, "Yurt dışından tarım ürünü ithal edip Rusya, Kanada, Meksika çiftçisini zengin etmek yerine var olma mücadelesi veren, hepimizi doyuran Türk çiftçisine sahip çıkın diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ