Çiftçilere elma desteği

Çiftçilere elma desteği

Kırıkkale`de Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında elma fidanı dağıtıldı.İki bine yakın elmanın çiftçilere dağıtıldığı kaydedildi.

2 DEKARLIK ARAZİLER
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında İl Müdürlüğünün Genel Bütçe Kaynakları kullanılarak alınan 2 bin aşılı yarı bodur elma fidanının, kapama bahçe kurmak isteyen merkez ve ilçelerdeki çiftçilere dağıtıldığı belirtildi. Elma fidanlarının dağıtımının 2 dekarlık bahçeler şeklinde yapılmış olup, çiftçilere ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

GELİŞTİRMEK İSTENİYOR
"İlimiz için adaptasyon sorunu olmayan çeşitler seçilmiş, saklama koşulları ve iklim isteklerinin uygun olması ve bölge iklimi toprak yapısına uygun çeşitler tercih edilerek meyveciliği geliştirmede ve pazar payının yüksek olması sebebiyle, elma yetiştiriciliği geliştirilmesi hedeflenerek çiftçinin tarımsal geliri yükselecektir. İlimizde halen 300 bin hektar ekilebilir tarım alanının 550 hektarı meyve 2 bin 300 hektarı bağ alanıdır. Son bir yıl içerisinde 4 bin 500 kök ceviz, 4 bin 500 elma, bin 250 armut ve bin 700 bağ çubuğu temin ederek, Kırıkkale`de meyve ve bağcılık geliştirilmeye çalışılıyor. Bu fidanların temininde 98 bin lira genel bütçe, 35 bin lira Özel İdare bütçesi kullanılarak toplam 133 bin lira meyve ve bağcılığı geliştirme projesi için yatırım yapılmıştır."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ