Çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

Çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

Meyveciliği geliştirme projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Genel Bütçe kaynakları kullanılarak alınan 1.500 adet aşılı tüplü KAMAN-1 ceviz fidanı; kapama bahçe kurmak isteyen merkez ve İlçelerdeki 34 çiftçiye dağıtıldı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Recep Kırbaş, ?Toplam 150 dekar olarak planlanan ceviz fidanlarının dağıtımı 2-5 dekarlık bahçeler şeklinde yapılmış olup; çiftçilerimizin ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları hedeflenmiştir. Saklama koşulları ve iklim isteklerinin uygun olması, aynı zamanda pazar payının yüksek olması sebebiyle, ilimizde ceviz yetiştiriciliği gelişecek,  böylelikle çiftçinin tarımsal geliri yükselecektir. İlimiz için adaptasyon sorunu olmayan Kaman -1 ceviz çeşidinin özelliklerini de şöyle özetleyebiliriz.?

MEYVE SEBZE FİDANI DESTEĞİ

?Üzüm salkımı meyve sıklığı vardır. Salkım 4-8-12 li meyve özelliğine sahiptir. Ortalama meyve ağırlığı 11 g, iç ağırlığı 5,3 g, iç oranı %48,1 iç yağ oranı %65 olup kuru tüketim için idealdir. Eylül ayı sonunda hasat edilir. Kırma makineleri için ideal şekildedir. Antraknoza ve diğer hastalıklara karşı dayanıklıdır. Yan tomurcuklarda % 90 verimlidir. İç kurduna dayanıklıdır. Kaman 2-3-4 ten geç yapraklanır. Bu nedenle de İlkbahar geç donlarından etkilenmez. Periyodisite göstermeyip, her yıl aynı verimi verir? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü