Çiftçilere Arı dağıtımı yapıldı

Çiftçilere Arı dağıtımı yapıldı

Kırıkkale Arıcılığını Geliştirme Projesi kapsamında Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine 5 paket 6 çıtalı arı canlı arı dağıtımı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, b u proje için İl Özel İdare Bütçesinden 75 bin TL ve Bir

94 BİN KİLO BAL ÜRETİLİYOR

Dağıtımı yapılan arılar Türkiye Kalkınma Vakfı Kazan Üretim İstasyonundan ihale yoluyla temin edilerek çiftçilere dağıtımı gerçekleşti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, konuyla ilgili olarak; “Arıcılık Kırıkkale için önemli bir geçim kaynağı olup İlimiz doğal florası arıcılık için zengin nektar kaynaklarına sahiptir. İl Müdürlüğü olarak İl Özel idare desteğiyle arıcılarımıza böyle bir projeyle destek vermiş bulunuyoruz. İl Müdürlüğü verilerine göre, ilimizde arıcılık faaliyeti yürüten 450 çiftçi mevcuttur. Yine il genelinde 50 kara kovan, 9350 de fenni olmak üzere toplamda 9400 arılı kovan bulunuyor. Bal üretimimiz yıllık yaklaşık 94 bin kg civarında.” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz; Kırıkkale de arıcılığın gelişmesi için çaba sarf ettiklerini bu manada İl Özel İdare desteği ile bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyerek desteklerinden dolayı  Vali Ali Kolat, İl Özel İdare yetkililerine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti. Konuşmaların ardından birlik üyelerine belirlenen üreticilere arıları dağıtıldı.

 

ARILARIN ÖZELLİĞİ

Arılarla ilgili bilgiler veren Kırbaş, “Kafkas arısının (Apismellifera Caucasica) ana yurdu Kafkasların dağlık bölgesidir. değişik lokal formları bulunmakla birlikte, dağ arısı da denen yüksek rakımlı bölgelerin uzun ve karlı kışına adapte olmuş siyah renkli arılardır. İyi bir yavru yetiştiricisidir. Kuvvetli koloniler teşkil eder. Kıştan zayıf çıkar, ilkbahar başında gelişme çok erken başlar ve düzenli seyreder. Koloninin gelişme sürecinde ana arı bir günde 1100 – 1500 yumurta yumurtlayabilir. Propolisi çok taşır ve kullanır. Güçlü bir yiyecek toplama yeteneğine sahiptir. Fazla bal yapar ve yavru gözlerine yakın depolar. Zengin nektar kaynaklarını çok iyi değerlendirir. Kıt kaynaklardan da en ekonomik yararı sağlar.”





1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ