Çiftçilere Alphonse Lavalle fidanı

Çiftçilere Alphonse Lavalle fidanı

Kırıkkale`de `Bağcılığı Geliştirme Projesi` kapsamında Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kendi kaynaklarını kullanarak 33 çiftçiye 16 bin asma fidan dağıttı.

106 DEKAR ALANI KAPLAYACAK 
Toplam 106 dekar olarak planlanan asma fidanlarının dağıtımı 2 -5 dekarlık bahçeler şeklinde yapılması planlandı. Çiftçilerin, daha kaliteli, daha verimli ve ekonomik getirisi yüksek olan çeşitlere yönelmeleri hedeflendi. Aşılı asma fidanları bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Delice Bahşılı ve Keskin ilçelerine dağıtıldı. Fidan alan üreticilere fidanların muhafazası ve dikimi hakkında bilgi verildi.

ÖNCE ALANLAR KONTROL EDİLDİ 
Fidan dağıtımı öncesinde Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları fidanları dikim alanlarında kontrol etti. Köklendirme seraları, soğuk hava depoları, aşılama ve sınıflandırma yerleri gezilerek, tesis hakkında bilgi alındı. Hastalık ve zararlı yönünden kontrol edilen fidanların, köklenmesine de bakılarak teslim alındı.

KALİTELİ BİR ÜZÜM ÇEŞİDİ
Alınan Alphonse Lavalle üzüm çeşidinin iri taneli orta mevsimde yetişen bir sofralık üzümü olduğunu açıklayan İl Müdürü Recep Kırbaş, "Tanenin rengi siyah-mor tonlardadır. 3 ile 4 adet çekirdek ihtiva eden tanelerin şekli yuvarlaktır. Ağırlıkları da 7 ile 9 gram arasındadır. Tanelerin kabuğu biraz kalın olmakla birlikte, bu kalınlık yeme esnasında rahatsız edici değildir." dedi.
Kırbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Salkımları konik bir yapı gösterir ve dolgundur. Literatür bilgisinde salkımları için 500 ile 600 gram denilse de bundan daha büyük salkımlara da rastlanılmaktadır. Yaygın olarak ilk başlarda Marmara Bölgesi`nde yetiştirilmiş olmakla birlikte daha sonra, Ege ve İç Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere diğer bölgelere de yayılmıştır. Kuvvetli ve verimli taban topraklara daha uygundur. Kısa budanır, kordon terbiye sistemiyle iyi sonuç verir."


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü