Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

ÇİFTİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Kırıkkale hayvancılığını geliştirmek amacıyla ve ?Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme Projesi, kapsamında yüzde 50´li destekli 7 ton Macar fiği tohumu dağıldı.

ÇİFTİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Merkez ve ilçelerinden talepte bulunan çiftçilere en az 5, en fazla 10 da arazi ekecek şekilde dağıtımı gerçekleşti.  Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından daha öncede, 4.500 kilo Macar fiği, 4.350 kilo yonca, 2.000 kilo Macar fiği, 2.000 kilo korunga yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.  

TÜRKİYE´DE YAYGIN

Macar fiğinin son yıllarda Türkiye´de ekimi yaygınlaşan bir yem bitkisi türü olduğunu açıklayan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, ?Hayvan beslenmesinde önemli bir yer tutmasının yanında, toprağın azot seviyesinde artış sağlaması ve bir sonraki ekim için toprağı daha verimli hale getirmesiyle de büyük önem taşımaktadır. Macar fiği, yurdumuzun her bölgesinde yetiştirilmektedir. Genellikle münavebe bitkisi, yeşil ot, kuru ot, silo yemi ve yeşil gübre olarak yararlanılmaktadır. Yeşil ve kuru otu hayvanlar için çok lezzetli, besleyici ve ham proteince çok zengin bir yem bitkisidir. Aynı zamanda toprağa bol miktarda organik madde bırakır? dedi.

YEM BİTKİSİ

Kırbaş, ?İlimizde mera alanlarında yoğun bir otlatmanın olması neticesi sonunda,  zamanla bu alanların verimsizleşmesine, yem kalitesinin düşmesine ve var olan kaba yem açığının daha da artmasına sebep olmuştur. Kaba yem açığının karşılanması açısından çayır ile mera amenajman plan ve ilkelerinin uygulanmasının yanında yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması gerekmektedir? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü