Çiftçiler ilaçlama yapamıyor

Çiftçiler ilaçlama yapamıyor

Son yılların en sert kışını yaşayan Kırıkkale?de tarımsal faaliyetlerde düzensizlik yaşanıyor. Her yıl kışla mücadele ilaçlamalarının yapıldığı şu günlerde çiftçiler don olayları nedeniyle ilaçlamalarını yapamıyor.

TARIMSAL FAALİYETLERİ DE ETKİLİYOR

Soğuk havalar ve akabinde yaşanan don olayları tarımsal faaliyetleri de etkiliyor. Her yıl 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında yapılan kışla mücadele ilaçlamaları bu yıl aksarken tarımsal ilaç satıcıları bu aksamanın her yıl yaşanmadığını ve bir ilk olduğunu söylüyor. Ayrıca Mart ayının ilk haftası yapılmaya başlanması gereken budama işlemlerinin de aksadığını belirten ilaç satıcıları kış mevsiminin kara yüzünü en çok çiftçilere gösterdiğini söylüyor.

 

HER YIL BU DÖNEMLERDE YAPILIRDI

Kırıkkale?de faaliyet gösteren bazı tarımsal ilaç satıcıları her yıl Şubat?ın 15?inde işlerinin başladığını ve ilaçlama döneminin de bu tarihten itibaren start aldığını belirterek ?Bu yıl olumsuz hava şartları mevsim normallerinden farklı olduğu ve tahmin edilenden daha soğuk bir havayla karşı karşıya kaldığımız için dönem bir türlü başlayamadı. Kışla mücadele ilaçları her yıl bu dönemlerde yapılırdı. Ancak şimdi çiftçilerimiz don olaylarının bitmesini ve havaların biraz olsun ısınmasını bekliyor? şeklinde konuştular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ