ÇİFTÇİLER ÇÖREK OTU YETİŞTİRECEK

ÇİFTÇİLER ÇÖREK OTU YETİŞTİRECEK

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin ekilişlerinin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Bahşılı ilçesinde Karaahmetli, Küreboğazı ve Sarıkayalar Köylerinde eğitim toplantıları düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonuyla düzenlenen toplantılar da çiftçilere çörek otu yetiştiriciliği anlatıldı. Yürütülen çalışmaları takip eden ve bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin ekilişlerinin yaygınlaştırılması sadece ilimiz için değil ülkemiz için de önemli bir yere sahip. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmaların bir ayağını da eğitim toplantıları oluşturuyor. Amacımız çiftçimize alternatif ürünler sunarak gelir düzeyini arttırırken ülkemizin bu alandaki ihtiyacına da cevap vermek” şeklinde konuştu.

Sözlerini bu alandaki çalışmaların devam edeceğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, ayrıca Bakanlığın Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine de destek olduğunu da hatırlattı. Yılmaz, bilgi ve teknik destek almak isteyen tüm çiftçileri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle iletişime geçmeye davet etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ