Çiftçiler bilgilendiriliyor

Çiftçiler bilgilendiriliyor

Yahşihan Keçili köyünde çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Md Y. Ekrem Şener, Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Dursun Göğer, ve Tıbbi sekreter İsmail Dirican

KÖYLERE ÖNEM VERİYORUZ

Keçili köyünde köy camiinde gerçekleşen çiftçi bilgilendirme toplantısı üreticiler tarafından ilgi ve takdirle karşılandı.

İl Müdürü Recep Kırbaş; çiftçilerin güncel tarımsal konularda bilgilendirilmesini önemsediklerini belirterek İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle işbirliği halinde bu tür toplantıları devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi. Kırbaş, bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması gerektiğini, bu konuda İl Müdürlüğü olarak bu tür bilgilendirme toplantıları yıl boyunca ve köylerde yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

SOĞUK ZARARI

Kırbaş; Kırıkkale’de yaşanan soğuk zararında oluşan kayıpların giderilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar ve Bakanlık desteklemeleri hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

Kuduzla ilgili olarak da aşılama faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Kırbaş, Kırıkkale’de tarım ve hayvancılık konularında yapılacak çalışmalarla çiftçilerin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

KUDUZ KONUSU

Toplantıda daha sonra Dr. Dursun Göğer tarafından son zamanlarda Kırıkkale’de ve Türkiye’de artış gösteren kuduz hastalığı hakkında köy halkına bilgilendirme yaptı.  Görüntülü olarak yapılan bilgilendirmede kuduz hastalığının tarifi, insanlara bulaşma şekilleri, hastalıktan korunma yolları gibi konularda bilgiler sunuldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ