Çiftçi ve üreticilere danışmanlık desteği

Çiftçi ve üreticilere danışmanlık desteği

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi İl Müdürü Recep Kırbaş başkanlığında toplandı. Toplantıda İl ve ilçe Ziraat Odası Başkanları Yetiştirici ve Üretici Birlik Kooperatiflerinin başkanlarına bilgi verildi.

İLGİLİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki toplantıya Teknik Komite üyeleri dışında ayrıca davet edilen İl-İlçe Ziraat Odası başkanları,  yetiştirici ve üretici birlik başkanları katıldı. Kırıkkale?de hâlihazırda Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini yürüten kişi ve kurum olmadığından; ziraat odası başkanları ve üretici-yetiştirici birliği başkanları? Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri ve Desteklenmesi? hususunda sunum yapılarak bilgilendirildi. 

DESTEK ALMAK İSTEYEN ÇİFTÇİLER
Kırıkkale?deki çiftçilerin de Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinden yararlanması için ziraat odaları, üretici örgütleri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan; şirket, dernek, vakıfların bu yönde danışman istihdam ederek, hizmet vermeleri durumunda, Bakanlıkça desteklendiğini bildiren. İl Müdürü Recep Kırbaş ?Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti vermek isteyen ilgili kurum ve kişilere İl Müdürlüğünce yardımcı olunacağını bu manada danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 2012 yılı rakamlarıyla çiftçi başına 600 TL destekleme yapılmakta olduğunu söyledi. Ayrıca konuyla ilgili bilgi verileceğini? belirten Kırbaş, İl Teknik Komitestoplantısına katılan ve söz konusu hizmeti verebilecek olanların yetki belgesi almak için başvuru yapabileceklerini söyledi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü