Çiftçi milletin efendisidir

Çiftçi milletin efendisidir

Vali Hakan Yusuf Güner, hükümetin çiftçilere büyük kolaylık sağladığını ve bu konuda çiftçilerin duyarlı olması gerektiğini söyledi. Güner, ?Devletimiz çiftçilere, destek veriyor çiftçi milletin efendisidir. Geleceğe yatırım yapmak isteyenler altına değil

 

FİDANLARIN YÜZDE 75?İNİ DEVLET KARŞILIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nın meyveciliği geliştirmek projesi kapsamında Tarım İl Müdürlüğüne getirilen ceviz, kiraz ve elma fidanları gerçekleştirilen törenle çiftçilere dağıtıldı. Toplamda 2160 fidanın, %75?ini devlet karşılarken, %25?lik kısmını ise çiftçiler karşıladı. Ceviz?in kilosunun 25- 35 TL arasında değiştiğini söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, çiftçilere çağrıda bulunarak ileriye dönük yatırım yapmak isteyenlerin ceviz sektörüne yönelmesi gerektiğini söyledi. Güner yaptığı açıklamada, ?Geleceğe yatırım yapmak isteyenler, altına değil cevize yatırım yapsınlar. Cevizlerin ücretlerinin %75?ini devlet karşılıyor. Kiralanan arazilerde de kolaylık sağlıyor. Arazi ve fidan uygun fiyatlarla çiftçilere veriliyor. Çiftçilerden isteğim, bu desteği geri çevirmesinler? diye konuştu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ CEVİZ FİDANI DİKSİNLER

Çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara seslenen Vali Hakan Yusuf Güner, eskiden kalma buğday ve arpa ekiminin yanı sıra ceviz fidanı ekiminin de tarıma ve üreticiye önemli katkı sağlayacağını belirti. Güner, ?Eskiden bu yana süregelen buğday ve arpa ekiminin yanı sıra çiftçilerimiz ceviz fidanı da diksinler. Bitki örtümüze baktığımız zaman ceviz için en uygun iller arasında yaşıyoruz. Herkes devlet memuru olmak istiyor, olamayanlar bu işi yapabilirler. Devlette iş kaynağı her zaman vardır. Sadece işi altına, dövize endekslemeyelim. Vatandaşlar iyi bir para kazanmak istiyorsa bu işe yönelsin. Devletimiz bu işe yönenenlere destek veriyor. Vatandaşların yapacağı sadece Tarım İl Müdürlüğü?nden ceviz fidanları almaktır? dedi.

 

GEREKLİ DESTEĞİ VERİYORUZ

Kırıkkale?de tarım ve hayvancılık konusunda gerekli desteğin çiftçilere verildiği söyleyen Vali Güner, yapılan çalışmalar ile desteklerin tüm hızı ile devam edeceğini söyledi. Örnek bahçeler projesinin önemli bir proje olduğunu belirten Vali Güner, hayvancılık alanında da desteklerin tüm hızı ile sürdüğünü ifade etti. Güner konuşmasının devamında, ?Tarım ve hayvancılığa desteklerimiz devam ediyor. Bakanlığımızdan vatandaşlarımıza 1,5 milyon TL değerinde Akkaraman cinsi koyun hibe edilecek. Bu konuda da çalışmalarımız var. Desteklerimiz ile hayvancılık da ilimizde gelişerek, ilimiz her alanda gelişecektir. Çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız? diye konuştu.

 

MEYVE BAHÇESİ KURULMASI PLANLANIYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener ise yaptığı açıklamada, ?Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığımız Genel Bütçesinden, ?Bitkisel Üretimi Geliştirme? projesi kapsamında ilimiz genelinde meyveciliği geliştirmek, yeni çeşitleri tanıtmak, üreticilerimizin daha kaliteli verimli mahsul almaları ve çok kazanmaları için aşılı, sertifikalı, tüplü meyve fidanları getirdik. İlimizdeki üreticilerin İlçe Müdürlüklerine başvurmaları neticesinde demonstrasyon amaçlı 1 ve 2 dekarlık kapama meyve bahçesi kurulması planlanmıştır. İlimize getirilen meyve fidanları sertifikalı olup, yöremize kısa zamanda adapte olmakta ve yüksek verim vermektedir. Cevizde 400 adet 40 dekara, Yarı bodur elmada 780 adet 13 dekara, kirazda 980 adet 35 dekara meyve fidanı dikilecektir? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ