ÇİFTÇİ BORÇLARININ SİLİNMESİNİ İSTİYOR

ÇİFTÇİ BORÇLARININ SİLİNMESİNİ İSTİYOR

Kırıkkale’de kuraklık yaşayan köyleri ziyaret ederek çiftçileri dinleyen CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “Kuraklık sebebiyle köylerimizde buğday, arpa ve nohut neredeyse hiç kalmamış. Kayıp oranı % 90 seviyesinde" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, kuraklığın zarar verdiği üreticileri ve arazileri yerinde gördü. Milletvekili Önal, kuraklık nedeniyle buğday başaklarında tohum olmadığını belirterek, “Türkiye'nin en büyük ırmağı olan Kızılırmak'tan neredeyse hiç faydalanamayan Kırıkkale'mizde çiftçilerimiz son yılların en zor günlerini geçiriyor. Köylerimizde neredeyse hiç mahsul kalmamıştır. Tüm bu sebeplerle çiftçilerimiz Kırıkkale'nin acilen doğal afet bölgesi ilan edilmesini, çiftçi borçlarının faiziyle birlikte silinmesini, TARSİM'e kaydı olsun olmasın, ÇKS belgesi bulunsun bulunmasın, kuraklıktan etkilenen tüm çiftçilerimizin maddi kayıplarının Tarım Bakanlığınca karşılanmasını beklemektedirler” dedi

Milletvekili Önal, Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba, Hüseyinbeyobası ve Yukarı Karakısık köylerini, Çelebi ilçesine bağlı Yeniyapan, Yukarışıh, Halildede köylerini ve Karakeçili ilçesine bağlı Akkoşan köylerini ziyaret etti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ