Cidde´de Türkiye´yi tanıttılar

Cidde´de Türkiye´yi tanıttılar

HER KÖŞESİ BİR CENNET TÜRKİYE

Cidde´de Türkiye´yi tanıttılar

Cidde 7. JTTX Uluslararası Tanıtım, Seyahat ve Turizm Fuarı, Cidde Hilton Hall salonunda  24 Ülkenin ve 500´ ye yakın firma katıldı.

HER KÖŞESİ BİR CENNET TÜRKİYE

BYEGM- Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği tarafından hazırlanan ?Her köşesi bir Cennet Türkiye? standı ?Komşunu al da gel? sloganıyla Türkiye´nin tanıtımını yaptı. Cidde Basın Ataşeliği tarafından fuara katılan Körfez Ülkelerine İllerimizin tanıtımı yapıldı. Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, ?Körfez Ülkelerinden çok sayıda turist tatillerini Türkiye´de geçiriyor. Her sene Türkiye´ye gitmek için artan vize müracaatı bunun en güzel göstergesidir. Bizde bu sayıyı artırmak, Körfez ülkeleri vatandaşlarının tatillerini Türkiye´de geçirmelerini sağlamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı çağrıyı emir kaydederek Suud basını, Suud sosyal medyası ve Körfez Ülkelerini içine alacak şekilde ?Komşunu al da gel´ sloganıyla Türkiye´nin tanıtımını gerçekleştiriyoruz.?

TANITIM VE TURİZM FUARI AÇILDI

?Bunu bölgenin en büyük Fuarı olan Cidde JTTX 7. Uluslararası Tanıtım, Seyahat ve Turizm Fuarında başlattık. Suudi Arabistan´da ve bölge ülkelerde bu tanıtımı artırarak devam ettireceğiz. İnşallah 7 Nisan´da Kâinatın Efendisin şehri Medine-i Münevvere´de bu tanıtımı, meşhur fotoğrafçı, gazeteci yazar Abed Jan ile birlikte açacağız? dedi. Cidde Basın Ataşeliği, ?Her köşesi bir Cennet Türkiye? standı Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, SA-Türk İşadamları Konseyi Genel Sekteri Salih Yıldırım, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Necmi Çamaş, Tanıtım Organizasyonları Koordinatörü Oğuzhan Serinkaya, SA Fuar Organizasyonu Sorumlusu Maya Helavi, Kültür ve Turizm Müşaviri Metin Bilge, Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Çalışma Ataşesi Bilge Dönmez ve çok sayıda ülke temsilcisinin ve Suudi Arabistanlı vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE HER YÖNÜYLE ANLATILDI

Açılışta iki bin kişiye Suudi Arabistan´da Türk mutfağının en güzel örnekleri sunan Kadir Çalık tarafından çiğ köfte ve Tatlıcı Ökkeş Usta tarafından Türk Baklavası ve lokum ve nar suyu ikram edildi. Suudi Arabistan vatandaşları ve Körfez ülke halkı çiğ köftenin sürekli tarifini sordu. Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, ?Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cidde Basın Ataşeliğine teşekkür ederek, Turizm sezonu başlamadan Türkiye´nin böyle güçlü bir tanıtım atağı yapması çok olumlu ve uygun bir zamanda gerçekleştirmesi, 2017 turizm sezonu için umut vericidir. Bunu burada her görüştüğümüz bölge ülkesinden gelen kardeşlerimiz dile getirmektedir. Bölge medyasıyla bir araya geldik ve bu tanıtımları artıracağız? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı