Cibuti Büyükelçisi'nden ASKON Kırıkkale’ye Ziyaret

Cibuti Büyükelçisi

ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik’in daveti üzerine Kırıkkale’ye gelen Cibuti Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi, işadamlarına ülkesinin yatırım ve ticaret fırsatlarını anlattı.

ASKON Kırıkkale Şube Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İrlanda İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Geyik ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Cibuti Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi’ye, Büyükelçi Hasan Yavuz da eşlik etti. 

Büyükelçi Aden Houssein Abdillahi, ASKON Kırıkkale Şubesi'nde düzenlenen toplantıda şube üyeleri ile bir araya gelerek Cibuti'nin genel ekonomik görünümü ve ticari fırsatları hakkında bilgiler verdi. 

Toplantıda konuşan ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, "2013 yılında 13,7 milyon seviyesinde olan Kırıkkale’mizin ihracatının 2022 yılında 12,6 milyon dolar düzeyinde kaldığı görülmektedir. ASKON Kırıkkale Şubesi olarak, ülkemizin ve şehrimizin 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlamak adına gayret gösteriyoruz. Kırıkkale ekonomisini hedeflerine ulaştırmak için daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmak ve yeni pazarlara ulaşmak zorundayız. Sanayici ve işadamlarımıza yeni ticaret alanlarını açmak için adımlar atıyoruz. Bu anlamda Afrika kıtasında son yıllarda ekonomik anlamda gelişme gösteren Cibuti ile oluşacak işbirliği imkanlarını da çok önemsiyoruz. Cibuti Büyükelçisi'nin ASKON Kırıkkale ziyareti bu bakımdan büyük önem taşımaktadır. Ziyaretin, Cibuti ile Kırıkkale arasında yeni ticaret köprülerinin kurulmasına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Cibuti Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi de yaptığı konuşmada, "Son yıllarda, Türkiye ile Cibuti arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerde büyük aşamalar kaydedildi. İki ülke arasında ulaştırma, enerji, turizm, tarım, hayvancılık, askeri ve eğitim alanı başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cibuti ziyaretleri esnasında iki ülke arasında yapılan anlaşma ile serbest bölge kurulmuştur. Serbest bölgenin iki ülke arasındaki ticareti artıracağına inanıyoruz. Kırıkkaleli sanayicilerimizin deneyimlerinden istifade etmek ve ticaret hacmimizi artırmak üzere ülkemize davet etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız