CHP´nin kökleri Kuvayı Milli ruhuna dayanıyor

CHP´nin kökleri Kuvayı Milli ruhuna dayanıyor

KİMSE BİZİ TARİHE GÖMEMEZ

CHP´nin kökleri Kuvayı Milli ruhuna dayanıyor

CHP İl Başkanı Ahmet Önal, partilerinin köklerinin Kuvayı Milliye ruhuna dayandığını ve hiçbir gücün Cumhuriyet Halk Partisi´ni tarihe gömmeye yetmeyeceğini söyledi. Referandumda Hayır oyu kullanacak vatandaşlara terörist diyen zihniyetin kendilerine demokrasi dersi veremeyeceğini belirten Önal, hükümetin insanları kutuplaştırdığını bildirdi.

KİMSE BİZİ TARİHE GÖMEMEZ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´ın, ?CHP´nin anlayışı tarihe gömülecektir´ açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Ahmet Önal, açıklamada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi´nin kökünün tarihe ve Kuvayı Milliye ruhuna dayandığını belirten Önal, hiçbir gücün partilerini tarihe gömemeyeceğini söyledi. Referandumda hayır verecek vatandaşları terörist, hain gören zihniyetten demokrasi anlayışı beklemediklerini belirten Önal, hükümetin ve bazı Milletvekillerinin insanları iyice kutuplaştırdığını ifade etti.

90 YILLIK ÇINAR

Önal açıklamasının devamında, ?Buradan Sayın Vekile seslenmek istiyoruz. CHP´nin tarihi misyon ve geleneğini 90 yıldır kimse yıkamamıştır, bundan sonra da kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Mutafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara ve Yunanlılara teslim olmamış, yeni bir devlet kurmuş, üstelik bu devleti demokrasi ile insan hakları ile hukukun üstünlüğü ile donatmışlardır. Aynı kadrolar 1946 yılında ülkemize demokrasiyi getirmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisini de kurmuş, kurucu Genel Başkanlığını yapmıştır.?

DEMOKRASİYİ BİZ GETİRDİK

?90 Yılı aşkın bir geçmişi olan, ülkemize demokrasiyi getiren, Cumhuriyet Halk Partisi, Sayın Vekil dedi diye tarihe gömülmez. Mensubu bulunduğunuz partinin kökleri hala toprağın üstündeyken, CHP´nin kökleri ise Kuvayı Milliye destanından feyz alarak tarihin derinliklerindeki yerini çoktan almıştır. Sayın Vekile tavsiyemiz şudur. Türkiye Cumhuriyeti tarihini okusun, görecektir ki 70 yılı aşkın süredir çok partili hayatın egemen olduğu ülkemizde kurulduğu günden beri yaşayan tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisidir.?

ÜLKEMİZ HASSAS SÜREÇTEN GEÇİYOR

?Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği şu günlerde Partimize saldırarak siyasi prim yapmaya çalışanların da amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Sayın Vekil, Cumhuriyet Halk Partimiz demokrasiden, barıştan, hukukun üstünlüğünden, temel hak ve özgürlüklerden, ülkemizin üniter yapısından yana olan yegâne partidir. Mensubu bulunduğunuz Parti tarafından Anayasa değişiklik paketi hazırlanırken bile partiniz tarafından görüşünüz sorulmamıştır. Evet, Oyu vermek için yarıştığınız Anayasa değişiklik paketinin içeriğini TBMM Genel Kurulunda öğrenmiş olmanız da yürekler acısı bir durumdur.?

ANAYASA İHLAL EDİLDİ

?Gizli yapılması gereken Meclis oylamasında açık oy kullanacak kadar hukuku ayaklar altına alan bir anlayışın bize verebileceği hiçbir ders yoktur. Tecavüzü meşrulaştıran yasa önerinizin dahi arkasında duramamış ve yasa değişiklik teklifinizi aldığınız demokratik tepkiler karşısında geri çekmek zorunda kalmış olmanız da halen Kırıkkale kamuoyunun hafızasında yer işgal etmeye devam etmektedir. Demokratik haklarını kullanarak 16 Nisan da yapılacak Anayasa Değişiklik Teklifi ne Hayır oyu verecekleri topyekûn terörist, hain ilan eden anlayışınızdan alabileceğimiz en ufak bir demokrasi dersi bile yoktur. İllaki ders almak istiyorsanız tarihin karanlık sayfalarına bakın.?

GERİLİM YARATMAYIN

?Tarihin karanlık sayfalarında demokrasi ile gelen ancak demokrasiyi kötüye kullanarak ülkelerini hatta tüm dünyayı felakete sürükleyen Nazi Almanya´sını, Adolf Hitler´i göreceksiniz. Size tavsiyemiz şudur Sayın Vekil, Kutuplaştırdığınız, ötekileştirdiğiniz, ayrıştırdığınız ülkemizde gerilim yaratmak yerine insanları kucaklamaya, sizler gibi düşünmeyenlerin demokratik tercihlerine hiç olmazsa saygı duymaya davet ediyoruz. İnanın 16 Nisan Referandum akşamı Kırıkkale de ve Türkiye de çıkacak Hayır oylarının sayısını ve oranını görünce büyük şok yaşayacaksınız. Üstelik 17 Nisan sabahı yine bu ülkede Hayır oyu vereceği için terörist ilan edilenlerle birlikte yaşayacaksınız. Bu sebeple sizleri daha kucaklayıcı, daha birleştirici, gerilimi arttırmak yerine düşürecek söylemlerde bulunmaya davet ediyoruz? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız