CHP’Lİ ÖNAL, MKEK’DE ÇALIŞAN İŞÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP’Lİ ÖNAL, MKEK’DE ÇALIŞAN İŞÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, atamızdan ve dedelerimizden bize miras kalan MKE Kurumu’nun yok edilmek istendiğini belirterek, ‘MKE Kurumu özelleşirse Kırıkkale yok olur’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, geçtiğimiz gün Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları ile bir araya gelerek, çalışanın sorunlarını dinledi. MKE Kurumu Lojmanlarında açıklamalarda bulunan Milletvekili Önal, çok yakın bir zamanda Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirildiğini söyleyerek, ata ve dede yadigarı yılların birikimi ile oluşmuş kamu kurumlarının tasfiye edilmek istendiğini söyledi.

Tank Palet Fabrikası’nda gösterdikleri tavrı MKE Kurumu’nda da göstereceklerinin sözünü veren Önal “MKE Kurumu kar etmedi, MKE Kurumu hantal, MKE Kurumu’nda şu sıkıntı var bu sıkıntı var dendi. Niye çözülmedi? Çözülemez miydi? Mesele bu işi çözmek değil mesele MKE Kurumu’nu özel sektöre devir etmek. Burada birçoğunuz kadro işçisiniz. MKE Kurumu KİT olmaktan çıkarılıp Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar A.Ş gibi bir yapıya dönüştürülüyor. Anonim Şirkete Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu hükmü geçerlidir. Kamu Hukuku hükümleri geçerli değildir. Yani siz organize sanayi bölgesindeki bir fabrikayı da bu şekilde yönetebilirsiniz?”

 MKE Kurumu’nun kamunun yetkisinden alınıp özel şirkete devir edilmek istendiğini belirten CHP’li Önal, “Özel işyerlerinde kadrolu işçi bırakmazlar. Özel iş yerlerinde iş kanunu geçerlidir. Ama KİT’ler de kamu kanunu geçerlidir. Özel sektör işçisinin Türkiye’de ne gibi zorluklarla karşılaştığını sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Sizin kadro zırhınız varken bu kanun geçerse sizin kadro zırhınız kalmaz. Bunun için de birçok sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz”

Kırıkkale nüfusunun 280 bin olduğunu hatırlatan Önal, “2000 yılında bu şehrin nüfusu 380 bin idi. 280 bin nüfusumuz bu kanun geçince nüfus sayımız düşecektir. 6 ay sonra bu şehrin nüfusu 10 bin daha azalacaktır. İçim yanıyor. Ben bu şehrin çocuğum. Ekmeğin partisi olmaz, MKE Kurumu’nun partisi olmaz. Bu şehrin tüm seçilmişleri bir araya gelerek, elimizi taşın altına koymalıyız. MKE özelleşirse Kırıkkale yok olur diyerek herkesi göreve davet ediyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ