CHP´li gençler Deniz Ağabeylerini unutmadı

CHP´li gençler Deniz Ağabeylerini unutmadı

GÜCÜMÜZ ve İLHAMIMIZ 68 KUŞAĞIDIR

CHP´li gençler Deniz Ağabeylerini unutmadı

CHP Gençlik kolları Başkan ve yönetim kurulu üyesi gençler 6.Mayıs 1972 de İdam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 44. yıl dönümünde rahmetle  anarak basın açıklaması yaptı. 

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI ULUCANLARDA İDAM EDİLDİLER

Kırıkkale Üniversitesi Kampüs kapısı önünde toplanan gençlere hitaben konuşan Gençlik Kolları Başkanı Baran 68 kuşağının devrim şehidi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ölümlerinin 44. yılında rahmetle anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Emperyalizme, faşizme karşı dimdik duran ve bağımsızlık hareketinin öncülüğünü yapan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sürdürdüğü Bağımsız Türkiye sevdasından  korkan o tarihteki siyasi iktidarın 24 Mart 1971´de Kayseri´nin Pınarbaşı ilçesinde yakalanan üç devrimci genci, 44 yıl önce 6 Mayıs 1972´de Ulucanlar Ceza evinde idam ettiğini kaydetti.

GÜCÜMÜZ ve İLHAMIMIZ 68 KUŞAĞIDIR

Baran açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olarak diyoruz ki; Bizler kendimize örnek aldığımız  68 kuşağı ile  Atatürk´ün İlke ve Devrimlerinden aldığımız ilham ve buna dayalı gücümüz önünde asla kimse duramayacaktır. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını darağacına götüren ayni zihniyet vatan ve Cumhuriyet sevdalısı olan bizlerin de başındadır. Bunun tipik örneği Deniz Gezmişlerin Bağımsız Türkiye savunması hareketi ile ruhen ayni olan Gezi direnişinde ki büyük  benzerlik kendini bir kere daha göstermiştir. Biz ülke sevdalısı olan gençler olarak tüm engellemelere baskılara ve zulme karşı görevimize devam edeceğiz. Bizleri asla yıldıramayacaklardır. Tam bağımsızlığı savunan gençler olarak bizler dün vardık, bu günde varız yarınlarda da var olmaya devam edeceğiz.?

ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN BATICI, GERİCİ REJİM DEĞİŞMELİDİR

?Köklü bir gelenek, güçlü halk desteği, emperyalist düşünceler için her ulusal kurtuluş mücadelesi  tehdittir. Eğer ayni ülke de milyonlarca insanın dilinde ?İkinci Kurtuluş Savaşı? sloganı duyuluyorsa ve devrimciler emperyalizme karşı  mücadelenin gereklerini ölümü dahi göze alarak yerine getireceklerini göstermişlerse, emperyalistler açısından bunun ne anlama geleceği de açıktır. Bu gün Türkiye de hüküm süren batıcı ve gerici rejim  Ülkenin aydınlık geleceği için mutlaka değiştirilmelidir. Bunun yolu da Türkiye´nin ihtiyacı olan Atatürk ilke ver devrimlerini esas alan Ulusal Demokratik laik Cumhuriyet devrimi ile mümkündür. Türk  gençliği olarak bunu zorunlu görmekteyiz. Bunun yolu da şüphesiz birlik ve beraberlikten geçecektir? dedi. 

44 YIL SONRA BİR KEZ DAHA ANIYORUZ

Baran Türkiye´nin bağımsızlık  hareketinin öncülüğü yapan Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan´ın ölümlerinin 44. Yılında b ir kere daha andıklarını ruhlarının şad olmasını, Atatürk İlkelerine bağlı olarak onların bıraktıkları yerden yollarına devam ettiklerini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız