CHP`DE SULAR DURULMUYOR

CHP`DE SULAR DURULMUYOR

Bülent Uslu görevinden alındı

CHP CADI KAZANI GİBİ
 
CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Bülent Uslu, partinin tüzüğündeki 43/A madde gereğince görevden alındı. Görevden alınmasına tepki gösteren ilçe başkanı Bülent Uslu ise basın toplantısı düzenleyerek Parti tüzüğünün 43/A Maddesinin gerekçe gösterildiğini ancak esas sebebin üst kurul delegesi olarak Kurultay Yapılması yönünde görevden alındığını iddia etti. Parti meclis kurultayına onay vermesi üzerine görevden alındığını iddia etti. Toplantı sonunda parti önünde kavga çıktı. Polis tarafları güçlükle ayırdı.
 
SEÇİM SÜRECİNDE TARTIŞTIK
CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Bülent Uslu, görevden alınması ile ilgili dün parti binasında basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu?nun sonuna kadar arkasında olduğunu belirten Uslu destek verdiğini kaydetti. Yaklaşık 2 hafta önce parti meclisi kurultayı için imza veren 5 kişiden biri olduğunu dile getiren Uslu, bu nedenle görevden alındığını iddia etti. Uslu önceki gün akşam kendine gelen bir telefon ile görevden alındığını duyunca şaşkına uğradığını kaydetti. İl yönetiminin görevden alma sebebini açıklayan Uslu, 43. Maddenin gerekçe gösterildiğini belirtti. Aynı zamanda Uslu, seçim süreci boyunca da Ziya Kavlak ile tartıştıklarını söyledi.
 
PARTİMİ MAHKEMEYE VEREMEM
Uslu açıklamasın şöyle devam etti; ?43. Maddeye bağlı kalınarak görevden alınmışım. Bana akşam telefon açılınca öğrendim. Ertesi gün verilen tebligatı kabul etmedim. Tamamlayın getirin dedim. Görevden alınmam ile beraber bende Pazartesi günü notere başvurup, il kongresi için imza toplayacağım. Şuan önümde tüzük gereği iki madde var. Birincisi partiyi mahkemeye verip 45 gün içinde yeniden başkan olmam. İkincisi il yönetimini imza toplayarak kongreye götürmek. Ben ilk söylediğimi yapmam. Partimi asla mahkemeye vermem. İl yönetimini kongreye götüreceğim ve başkanlığa aday olacağım. O zaman Ziya Kavlak karşıma çıksın?
 
KURULTAYA OY VERDİĞİM İÇİN GÖREVDEN ALINDIM
 ?Ziya kavlak daha partili değil. Atama ile gelmiş birisi. Biz doğuştan CHP?liyiz. 3-4 ay önce ben, 3 belediye başkanı ve Aliye Gündüz?ün imzası ile Ziya Kavlak atanmıştır. Buna rağmen bizim getirdiğimiz insan bizi görevden alıyor. Ancak Pazartesi günü çalışmaya başlayacağım. 15 gün içinde 81 delegeden 41?ini ikna ettiğim takdirde il yönetimini kongreye götüreceğim. 43. Maddeye göre ben çalışanımızın da parasını ödedim, partinin suyunu da ödedim. Hatta ve hatta partinin interneti yoktu. Benim oğlumun üstüne internet aldık. Bana bu gerekçe gösterilemez. Görevden alınma sebebim tamamen parti kurultayına oy vermemdir. Ziya Kavlak Zaman Gazetesi okurudur ve abonesidir. Böyle bir düşünce yapısı bizim içimizde barınamaz? diye konuştu.
 
43. MADDENİN A BENDİ NE DİYOR?
CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ise yaptığı açıklamada 43. Madde gereğince görevden alınır ibaresine dayanarak, Bülent Uslu?nun görevden alındığını kaydetti. Parti tüzüğündeki 43. Madde ise şöyle; ? Siyasi Partiler Kanunu ve Tüzükte sayılan ve tutulması zorunlu defterleri tutmayan, Muhasebe ve harcamalarla ilgili bilgi ve belgeleri Genel Merkeze süresi içinde göndermeyerek partiyi zor duruma düşüren, personel ücretini, kirayı, telefon parasını, stopajları ve varsa parti aracının vergilerini zamanında ödemeyen ve ayrıca yasa, tüzük ve yönetmeliklere göre belli sürelerde yapılması gereken işleri yapmayan veya partinin siyasal ilkeleriyle, doğrultusuyla, yaşam anlayışı ile ve çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış içine giren; il, İlçe, belde başkanı ve il, ilçe, belde yönetim kurullarının üyeleri, bağlı oldukları üst yönetim birimi tarafından gerekçeli kararla görevden alınır, gerekçeli karar (5) gün içinde üst yönetim birimine gönderilir. (21.12.2008 tarihli 14. Olağanüstü Kurultayda yapılan değişiklik).?
 
 
 


viva chp
2.07.2011 21:07:02
Lise sıralarında ülkücülük oynayan ziya kavlak, nasıl CHP il başkanı olur, olursa ne olur, gerçek Halk Partilileri görevden alarak olur.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız