CHP EKONOMİ'Yİ MASAYA YATIRDI

CHP EKONOMİ

CHP´nin ekonomi politikalarını anlatacağı Ekonomi Masası Toplantıları Kırıkkale´de devam etti.

"CHP Ekonomi Otobüsü" adı verilen üzeri giydirilmiş otobüsle kente gelen Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Kırşehir Milletvekili Metin İlhan´dan oluşan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaretlerle partilerinin yeni dönemdeki ekonomi stratejilerini anlattı.

CHP Ekonomi Masası Heyeti, Kırıkkale Kültür Merkezi´nde muhtarlar, üreticiler, çiftçiler, oda başkanları, sendika ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada katılımcıları bilgilendiren CHP´li Milletvekili Ahmet Önal, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu derin ekonomik kriz, ardından gelen kovid 19 salgını nedeniyle başta esnafımız, sanayicimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek, olası çözüm yollarını iletmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partimiz Ekonomi Masası öncülüğünde bu toplantıyı yapmış bulunuyoruz. Sözlerime başlarken şehrimizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları birkaç cümle ile sizlerle paylaşmak istiyorum”

“Anadolu´nun tam ortasında yer alan, 48 vilayeti birbirine bağlayan, başta Milli Savunma Sanayi olmak üzere stratejik önemini her dönem korumayı başaran, Cumhuriyet Kenti Kırıkkale´miz, maalesef son günlerde devamlı göç veriyor, küçülüyor. Makine Kimya Kurumu ve Entegre Tesisleri ile Tüpraş Orta Anadolu Rafinerisi ile bir dönem Türkiye ekonomisine damga vuran şehrimiz eski günlerini mumla arıyor. İşsizliğin her geçen gün arttığı, üniversite mezunu 2  gençten 1 inin işsiz olduğu şehrimizde en temel sorun: Geçim Sıkıntısı, Hayat Pahalılığı ve İşsizlik”

“Bunun yanında Berberleriz, Kuaförlerimiz, Lokantacılarımız, Kafeler, Büfeler, Kıraathaneler, Kantinciler, Okul Servisleri, Minibüs Esnafı, Nakliyeciler adeta kan ağlıyor. Mart ayından itibaren okulların kapalı olması sebebiyle şehrimizde bu işten geçimini sağlayan yüzlerce kantinci esnafımız ve okul servisçilerimiz mağdur durumda. Yine koronavirüs sebebiyle berberlerimizin, kuaförlerimizin gelirleri  % 80 oranında azaldı. Son dönemde getirilen kısıtlamalar sebebiyle lokantacı esnafımız adeta can çekişiyor. İşyerlerine müşteri alamayan lokantacılar sadece paket servis yaparak geçinmeye çalışıyor”

“Şehrimizin en işlek yerleri olan Zafer Caddesi, Toprak Mahalle, Atatürk Bulvarı, Yenişehir bölgesi nde faaliyet gösteren esnafımız, dükkanının camına devren satılık levhası asmış. Bazıları kira borcunu ödeyemediği için dükkanından tahliye edilmiş. Eski ve Yeni Sanayi Sitesi esnaflarımız maliyetlerini dahi karşılamakta zorlanıyor. Kredi Borçları, Biriken Kiralar, SGK ve Bağ-Kur Primleri, Yüksek Fatura ve Vergiler yüzünden esnafımız nefes alamıyor. İşte bu noktada Kırıkkale esnafımızın, sanayicilerimizin, üreticilerimizin sorunlarını yerinde tespit etmek, partimizin çözüm önerilerini sunmak amacıyla ülkemizin dört bir yanından gelen CHP Ekonomi Masası Temsilcilerimize, Milletvekillerimize ve siz çok kıymetli Konuklarımıza bir kez daha hoş geldiniz der, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

CHP´li İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ise yaklaşık 1 yıldır çok kötü günler geçirdiğimizi belirterek, “Ülke olarak çok fazla sıkıntı, acı ve kayıplar yaşadık. Salgın nedeniyle kaybettiğimiz tüm canlarımıza rahmet diliyorum. Maalesef bu 1 yıl öyle bir yıl oldu ki, yeri geldi çocukların anne babalarının cenazesine katılamadığına şahit olduk. Yeri geldi 40 yıl aynı yastığa baş koymuş eşini, arkasından bir fatiha okuyamadan toprağa veren yakınlarımız oldu. En kısa sürede bu illetten kurtularak sağlıklı günlere kavuşmayı diliyorum”

Başkan Bozdağ, “Hak, hukuk, adalet diyerek genel başkanımız önderliğinde kilometrelerce yol yürüdük. Şimdi de hak, hukuk, adaletin yanına "işi, aşı, ekmeği" ekliyoruz. İnsan ömrü, birbirimize düşmanlık yapmaya vakit ayıramayacağımız kadar kısa. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi´nin görevdeki en genç il başkanı olarak gençler adına sesleniyorum: Gelin kavgayı bir kenara bırakıp, aklı, bilimi, hukuku esas alarak çocuklarımıza hep birlikte yaşanabilir bir ülke bırakalım. Yüzünüzdeki tebessüm hiç eksilmesin, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle” dedi. Program heyetin konuşmaları ile devam etti. 

 



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı