CHP kongreye gidiyor

CHP kongreye gidiyor

ŞİMDİ DE KONGRE HAZIRLIĞI BAŞLADI

ŞİMDİ DE KONGRE HAZIRLIĞI BAŞLADI.

CHP kongreye gidiyor

Seçim sonrası şimdide CHP´de kongre hareketliliği yaşanıyor. Sözcü Gazetesinin haberine göre süreç 20 Haziran da başladı. 20 Ağustos´a kadar delege seçimi ile birlikte ilçe kongreleri de tamamlanmış olacak. İlçe kongrelerinden sonra il kongresi yapılacak.

HAREKETLİ GÜNLER BAŞLIYOR

CHP´de seçim sürecinde yaşanan hareketlilik şimdi yeni bir boyut kazandı. Milletvekili seçiminde en yoğun parti olarak dikkat çeken CHP´de şimdide hareketliliği yaşanıyor. Sözcü Gazetesinin haberine göre kongre süreci 20 Haziran´da başladı. Bu süreçte il başkanlıkları delege listelerini yenileyecek ve sonrasında il ve ilçe kongre süreci başlayacak. Kırıkkale il başkanlığına bu yönde herhangi bir resmi yazı gelmemiş olsa da partide şu sıralarda tam bir kongre havası yaşanıyor. Parti içindeki gruplar şimdiden yeni oluşacak listeleri tartışıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Milletvekili seçiminden istenen sonuçla çıkmamasına rağmen hareketli günler geçiren CHP´de öncelikle mevcut delegeler yenilenecek. Süreç içerisinde 33 mahallede kurulacak sandık marifeti ile merkezde 214 çevre ilçelerle birlikte toplam 614 delege belirlenecek. Bu sayı son alınan oyla orantılı olacak. Yani bu rakam biraz değişik olabilecek. Süreç içerisinde her ilçeden 50´şer delege seçilecek. Bu ilçelerden Keskin ve Yahşihan´dan 7´şer, diğer ilçelerden de 5´er adet il delegesi seçilecek. Seçilecek olan delegeler il kongresinde oy kullanacak.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?

Cumhuriyet Halk Partisinde kongre hazırlıkları sürerken kulislerde de delege seçimi başta olmak üzere ilçe ve il başkanlıkları konusunda sürekli olarak senaryolar üretiliyor. Özellikle merkez ilçe ve il başkanlığı konusunda tartışmaların yapıldığı ortamlarda merkez ilçe ile ilgili yeni bir yönetim oluşumu konusunda fikirler ortaya atılıyor. Hatta Yücel Kızık, Kemal Olcay gibi daha birçok isim telaffuz ediliyor. Bu arada mevcut il yönetiminin büyük çoğunluğunda değişiklik yapılması konuşulurken mevcut il başkanı Ahmet Önal başta olmak üzere Uğur Yıldırım, Bülent Uslu, Namık Erkanlı, Adem Özbek, Hacı Arap Karadurmuş ve Bekir Zeyrek gibi çok sayıda ismin aday olabileceği konuşuluyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız