CHP 93 yıllık ulu çınar ve genç filiz

CHP 93 yıllık ulu çınar ve genç filiz

CUMHURİYET VE DEMOKRASİYİ KURAN PARTİ

CHP 93 yıllık ulu çınar ve genç filiz

Kırıkkale İl Başkanı CHP´nin kuruluşunun 93´üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda CHP´nin Türkiye´nin en eski ve en köklü partisi olduğunu söyledi. 

ULU ÇINAR GENÇ FİLİZ  

Önal mesajında ?Cumhuriyet Halk Partimiz 09 Eylül 1923 tarihinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, ülkemizin en köklü siyasi partisidir. Partimiz Mili Mücadele yıllarında Cumhuriyetimizi kuran kadrolar tarafından daha o dönemden itibaren demokratik sistemi ülkemizde yerleştirebilmek için kurulmuş ulu çınar, genç filizdir.? Dedi.

KURUCUSU VE İLK GENEL BAŞKANI ATATÜRK

Önal mesajında şu ifadelere yer verdi: ?CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye´mizin demokratikleşme sürecinde de öncü görevini sürdürmüştür.?

ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK

?Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu önder Atatürk ün ?Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir´ ve İsmet Paşa´nın ?Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır´ ilkelerinden doğmuştur.

ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ

?Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur. Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kale olarak ülkemizde yaşanan yoğun karalama faaliyetlerine rağmen mücadelemize devam etmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır.?

CUMHURİYET VE DEMOKRASİYİ KURAN PARTİ

?Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye´nin aydınlık gelecek hedefi ile ?Ezilenlerin ve Halkın Partisi´ olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümünü kutlar, CHP iktidarında halkımıza layık olduğu bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi belirtir tüm Kırıkkaleli hemşerilerimize Partimiz ve Örgütümüz adına sevgi ve selamlarımı sunarım.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız