ÇEVREYE ZARAR VEREN 3 İŞLETMEYE 265 BİN TL CEZA

ÇEVREYE ZARAR VEREN 3 İŞLETMEYE 265 BİN TL CEZA

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sonucunda 3 işletmeye toprak kirliliği, hava kirliliği ve su kirliliğinden toplamda 265 bin TL’lik idari para cezası kesildi.

Kırıkkale’de çevre ve hava kirliğinin önlenmesine yönelik çalışmalarını ara vermeden sürdüren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevreye zarar veren işletmeleri affetmiyor. İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı denetimler sonucunda, Kırıkkale’de yönetmeliklere aykırı olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen 3 işletmeye (Toprak Kirliliğinden 88 bin 499 TL, Hava Kirliliğinden 88 bin 499 TL ve Su Kirliliğinden 88 bin 499 TL olmak üzere toplam da 265 bin 497-TL İdari para cezası uygulandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı duyuruda “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı Koronavirüs  (COVİD 19) salgını ile mücadele sürecinde de insanlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için İl Müdürlüğümüzce çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesislerine ve diğer faaliyetlere yönelik denetimlerimiz devam etmiştir. Bu denetimler sonucunda Çevre Kanunu'na ve bu kanuna bağlı olarak yayımlanan yönetmeliklere aykırı olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen 3 işletmeye (Toprak Kirliliğinden 88.499-TL, Hava Kirliliğinden 88.499-TL ve Su Kirliliğinden 88.499-TL) toplam 265.497-TL İdari Yaptırım Kararı uygulanmış olup denetimlerimiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ