Çevreye duyarsız kalmadılar

Çevreye duyarsız kalmadılar

OKULLARDA 1 YILDA 1 TON 813 KİLO ATIK PİL TOPLANDI

OKULLARDA 1 YILDA 1 TON 813 KİLO ATIK PİL TOPLANDI

Çevreye duyarsız kalmadılar

Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü´nün takip ettiği atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okullara ödülleri verildi.

MECLİS SALONUNDA TÖREN YAPILDI

Belediye Meclis toplantı salonunda Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında bir program düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, dereceye giren okul öğretmen ve öğrencilerinin katımlıyla gerçekleştirildi.

OKULLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Program öncesinde dereceye giren okullara bu duyarlı davranışları için teşekkür etti. 1 atık pilin 4 metreküp toprağı zehirlediğini belirten Bakır, İçtiğimiz suya, tükettiğimiz sebze ve meyvelere, hayvansal ürünlere hatta soluduğumuz havaya bu zehrin yayıldığını söyledi. Bu çevreye verilen zararı en aza indirmenin hepimizin görevi olduğunu belirtti.

KAMPANYA DEVAM EDECEK

Bu sebeple Atık Pil Kampanyasının devam edildiğini söyleyen başkanımız ilimizde 105 okulun katıldığını ve bu zamana kadar en yüksek rakama ulaştığını ifade etti. Konuşmalarının ardından dereceye giren okullara hediyelerini veren Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, yarışmaya katılan öğrenci ve eğitimcileri canı gönülden tebrik ettiğini söyledi. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 968 Kg atık pil toplayarak 1´inci oldu. 2´nci olan okul ise 140 Kg atık pil toplayan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu oldu. 3´ncü olan okulumuz ise Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu 130 Kg atık pil topladı. Dereceye giren okullara Teşekkür Belgesi ve Çok Fonksiyonlu Yazıcı, Spor seti, Satranç takımı gibi ödüller verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü