Çevre dostu ?Er Yapı?

Çevre dostu ?Er Yapı?

Kırıkkale`de Er Yapı İnşaat Firması çevreye zarar vermemek için öz sermayesini kullanarak bazal taş kırma eleme ve mikronize tesisini yeniledi.

KIRIKKALE`DE ER YAPI İNŞAAT FİRMASI GÜNDEN GÜNE KENDİNİ YENİLEMEYE VE GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR.

 

SAĞLAM VE DAYANIKLI TAŞLAR

Türkiye`de ilk defa kurulan Türkiye-İsveç yapımı tesiste çıkan tozlar, bir hazneye biriktirilerek geri dönüşümü sağlanıyor. Çevre Bakanlığı`nın kriterlerinde oluşan tesisin içinde kurulan toz indirgeme ünitesinde biriken tozlar, çeşitli sanayi mamullerinde kullanma imkanı bulunuyor. Kırıkkale`nin Yahşihan İlçesi Karacaali Mevkii`nde kurulan tesiste işlenen taşlar, Karayolları tarafından bazal taş olarak kullanılmaya başlandı. Karacaali Mevkii`nde 50 bin metrekare alandan çıkartılan taşlar, İç Anadolu Bölgesi`nin en sağlam ve dayanıklı taşları olduğu söylendi.

 

FİZİKSEL VE KİMYASAL ANALİZ

Tesiste işlenen taşların Sivas-Ankara arasında gerçekleşecek hızlı trenin alt yapısında kullanılmak üzere görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Er Yapı İnşaat Sahiplerinden Adem Eryılmaz, "Çıkartılan kayaların, fiziksel ve kimyasal analizleri yapıldı. Yapılan deneylerde kayaların, İç Anadolu Bölgesi`nde en sağlam ve doğaya en dayanıklı taşlardan biri olduğu tespit edildi. Şu anda hızlı tren projesinin alt yapısında kullanılmak üzere yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmeler olumlu geçiyor. Eğer projemiz gerçekleşirse Kırıkkale`nin isimi bütün Türkiye duyacak." dedi.

 

MADENCİLİK İŞİNE BAŞLADIK

Gemilerde, tarımda, tarihi eserlerin ömrünün uzatılmasında ve araçlarda kullanılan raspa kumunu üretmeye başladıklarını açıklayan Eryılmaz, "Üretilen kumlar birçok sanayi dalında kullanılmaktadır. Çoğu zaman işletmeler kumları dışarın ithal ediyorlar. Er Yapı İnşaat olarak, madencilik işine başladık. Şirketlerin raspa kumunu dışarıdan ithalat etmesi yerine, bizler dış ülkelere ihracat yapacağız? diye konuştu.

 

GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Türkiye-İsveç yapımı toz indirgeme ünitesinin doğaya büyük yararı olduğunu belirten Er Yapı İnşaat Bazal Taş Kırma Eleme ve Mikronize Tesis Müdürü Hamza Aydoğdu, "Doğadan çıkan kayalar tesisin taş kırma makinesine getiriliyor. Kırım sırasında çıkan tozlar toz indirgeme ünitesinde toplanıyor. Bu sayede çevreye ve yaban hayvanlarına zarar verilmesi önleniyor. Bu tesis şu anda sadece Türkiye`de Kırıkkale`de bulunuyor. Tesisin kurulmasında büyük paralar harcandı. Şirket için önemli olan çevredir. Önümüzdeki aylarda çevre için daha da güzel çalışmalara imza atacağız? şeklinde konuştu.

 



arzu yücel
22.12.2011 14:38:23
sevgili kardeşim tama güzel hizmetler sunuyorsun kırıkkaleye ama aleyna yurdunda koymuş oldugun müd. göksel senin konumunu çok kötüye ullanıyor ve hakkında çok kötü konuşuyor senin gibi bi iş adamına agza alınmaacak sözler sarf ediyor daha neler neler .saygılarımla arzu yücel

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı