ÇEŞNİGİR KIR BEKÇİLERİNE EMANET

ÇEŞNİGİR KIR BEKÇİLERİNE EMANET

Kırıkkale`nin Keskin ilçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve 13. yüzyılda yapılan tarihi Çeşnigir Köprüsü`nün, üzerine yazılan yazılar nedeniyle koruma altına alındığını ve kır bekçilerinin 24 saat nöbet tutacağını belirtti.

KÖPRÜBAŞINDA NÖBET

Kaymakam Ulugölge, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Köprüköy belde Belediye Başkanı Hasan Taşpınar`ın kendisine gelerek, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan 13. yüzyılda Selçuklu döneminde yapılan Çeşnigir köprüsünün taşlarına çeşitli yazıların yazıldığını bildirdiğini söyledi. Bunun üzerine beldeye giderek incelemelerde bulunduğunu anlatan Ulugölge, ``Tarihi köprü üzerine yazı yazılmasını onaylamıyoruz. Bunlara çözüm bulmak gerekir. Bu nedenle köprüyü koruma altına alacağız. Beldede görevli kır bekçileri, 24 saat köprübaşında nöbet bekleyecek`` diye konuştu.

 

24 SAAT

Köprüköy belde Belediye Başkanı Taşpınar da tarihi köprünün beldelerinde bulunmasından gurur duyduklarını söyledi. Bir süre önce restorasyonu yapılan köprünün turizme açıldığını ve köprünün araç girişine kapatıldığını anımsatan Taşpınar, köprüye zarar verilmemesi için Ramazan Bayramı`ndan sonra köprü başında 24 saat nöbet tutulacağını kaydetti. Köprüye yazılan çeşitli yazıların özel bir formülle silineceğini ifade eden Taşpınar, tarihi eserlere zarar verenlerin cezasız kalmamasını istedi.

 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı