Çerikli kabına sığmıyor

Çerikli kabına sığmıyor

50 yıllık alt yapısı sil baştan yenileniyor, Ticaret Borsası faal, belediye hizmetleri aksamıyor ekonomik gelişimi sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda ilçe yapılması birkaç kez gündeme gelen ancak bir takım siyasi manevralardan dolayı kasaba olarak kalan Çerikli bölgedeki bazı ilçelerden daha hızlı gelişiyor. Buna paralel olarak nüfusu da artıyor. Belediye Başkanı Ömer Sakarya?nın deneyimi ve performansı sayesinde uzun yıllardır süren alt yapı sorunu da çözüm aşamasına geldi. Kasabanın alt yapısı kısa sürede tamamen yenilenecek.

BÖLGENİN EN HIZLI GELİŞEN YERLEŞİM YERİ

Geçtiğimiz yıllarda birkaç kez ilçe yapılması gündeme gelen ve en eski yerleşim birimi olan Çerikli kasabası bölgenin en hızlı gelişen kasabası olarak dikkat çekiyor. Bazı ilçelerden hem gelişmişlik hemde nüfus bakımından daha hızlı büyüyen Çerikli?nin en önemli sorunlarından birisi olan alt yapı sorunu önümüzdeki aylarda tamamen giderilmiş olacak. 1964 yılından bu yana yenilenmeyen 32 kilometrelik kanalizasyon şebekesi için yapılan ihale sonuçlandı. 2 milyon 200 bin liraya ihale edilen kanalizasyon şebekesinin önümüzdeki günlerde yenileme çalışmasının başlayacağını bildiren Belediye Başkanı Ömer Sakarya kasabanın en önemli sorunlarından bir tanesi olan kanalizasyon şebekesinin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını söyledi.

İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN HİZMET ÜRETİYORUZ

İki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Belediye Başkanı Ömer Sakarya tüm belediyelerde olduğu gibi Çerikli Belediyesinin de önemli mali sıkıntısının olduğunu ancak hesapları iyi yaparak sıkıntıya düşmeden halkın yaşamını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Yol, su ve diğer belediye hizmetlerinin aksamaması için öncelikle personel maaşlarını aksatmamaya çalıştıklarını belirten Sakarya bu arada belediyenin araç parkını hibe araçlarla genişlettiklerini bildirdi. Ayrıca ulaşım için aldıkları minibüslerin de taksitlerini tamamladıklarını kaydeden Sakarya Başbakanlık Afet Genel Müdürlüğünden 30 tonluk bir kamyon, İller Bankasından da alt yapıda kullanılacak boru aldıklarını söyledi. Karayolları çevresinden çıkan parkeleri de stok ettiklerini bildiren Sakarya ihtiyaç duyulan yol ve okul bahçeleri ile gerekli yerleri bu parke taşlarla kapladıklarını belirtti. 

ÇERİKLİ TİCARET BORSASI OLAN TEK KASABA

Kırıkkale Ticaret Borsası Çerikli?de açılan satış noktasında yıllık 100-150 ton civarında hububat alım satımı yapılıyor. Çevredeki bazı ilçelerden ve çevre köylerden gelen hububat burada değerlendiriliyor. Bu arada belediye Başkanı Ömer Sakarya?nın bizzat vatandaşlarla sürekli içli dışlı olması sayesinde kasabada güvenlik başta olmak üzere sosyal yaşamda ve insanlar arasındaki ilişkilerde olumsuzluk yaşanmıyor. Ticaretin gelişmesi ve sosyal aktivitenin arttırılması için sürekli projeler geliştiriliyor. Kasabanın ekonomik yönden gelişmesi için ticareti teşvik edici çalışmalar yapılıyor. Belediye tarafından eğitime de önemli katkı sağlanıyor. Okulların çevre düzenlemesi ve tamir bakımı yine belediyenin destekleri ile sürekli yapılarak öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim görmelerine katkı verilmiyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü