Cemevi`nde birlik, beraberlik

Cemevi`nde birlik, beraberlik

Kırıkkale`de Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER), Cemevi`nde yemek ve aşure dağıtım etkinliği düzenledi.

KURANIMIZ BİR, BAYRAĞIMIZ BİR
Hasandede beldesindeki Cemevi`nde gerçekleştirilen etkinliğe Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, KALENDER Başkanı Şuayip Demir ve vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, "Bir arada olmamız, bir ve beraber olmamız bizim en güzel özelliklerimizden biri" dedi. Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir de "Biz bu ülkede Alevisi Sünnisi, Lazı Çerkezi, Ermenisi Gürcüsü ile hepimiz tek yumruğuz. Kuranımız bir, bayrağımız bir, ülkemiz bir. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Tabi ki, üç beş tane çürük elma çıkabilir. Onlara da yüce Türk milleti hiç bir zaman itibar etmeyecek" diye konuştu.

72 HATİM OKUYUP, DUA ETTİK
KALENDER Başkanı Şuayip Demir ise Muharrem ayı vesilesiyle Alevi kökenli vatandaşlarla Sünni kökenli vatandaşların hem kardeşlik yemeğinde bir araya gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kerbela`daki 72 şehidimiz için 72 hatim okuyup, dua ettik. Biz bu tür programlarla kardeşliğimizi yüksek sesle haykırıyoruz. Biz biriz, tekiz ve kardeşiz. Hiç bir ayrımız, gayrımız yok" dedi. Konuşmaların ardından yemek yendi, Kerbela şehitleri için okunan hatim duası yapıldı, katılımcılara aşure ikram edildi.




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ