Çemberimde gül oya

Çemberimde gül oya

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Çemberimde gül oya

81 ilin kültürel öğelerinin sergilendiği, 64. İl olarak 69. Sergiye ev sahipliği yaptığı bu projede Keskin Atatürk İlkokulu öğrencileri ve misafirleri Anadolu kültürünü yakından görüp ve tanıdılar.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Proje Koordinatörü Latife Akdere, ?Çemberimde Gül Oya Projesi Millî birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu tür projelerle millî kültür unsurlarımızın bir araya getirilerek hem sağlam bir bilgi birikimi oluşturmak hem de kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak adına farkındalık oluşturacak bir projedir? dedi.

ESAS PROJENİN İÇİNDEYİZ

Açılış konuşmasında Okul Müdürü Mehmet Hilmi Kalkan ?Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak amacı ile ?Çemberimde Gül Oya? adlı bu kültürel zenginliğimizi esas alan projenin içerisinde Kırıkkale´mizi temsilen yer almış bulunmaktayız.? dedi.

PROJESİNİN 69. SERGİSİ

Kalkan ?Bu proje 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve E-Twinning portalında kayıt altına alınmış paydaşlardan oluşmaktadır. Bugüne kadar 68 il de geçekleştirilen ve büyük bir beğeni kazanan ?Çemberimde Gül Oya? projesinin 69. sergisi ilçemizde Taş Mektepte gerçekleştirilmiştir.?

HER ŞEYİYLE BERABER GÜZEL

?İl Milli Eğitim ARGE Şube Müdiresi Hatice ŞAP Hanımefendi E-Twinning Projeleri hakkında bilgi verdi. ?Kültürler arası kaynaşmayı temel alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünülen E-Twinning projelerinin 81 il genelinde yapılması düşünülen sergiler ile farklı insan gruplarına ulaşılarak engin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkların her şeyiyle birlikte beraber güzel olduğunu yansıtabilmek.?

SERGİLENMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Sergi açılış kurdelesini İlçe Müdürü Hasan Kökrek, İl Milli Eğitim ARGE Müdiresi Hatice Şap, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Atalay ve İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu kesti. 81 ilden gelen ürünler 2 gün boyunca Taş Mektepte Keskin halkına ve öğrencilere sergilendi. Başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin canlandırılması ve kültürümüze sahip çıkılması konusuna ilgilerinin çekilmesi için yapılan sergi Aksaray da sergilenmek üzere yola çıktı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı