Cemaatlerde kardeşlik var”

 Cemaatlerde kardeşlik var”

İSLAMİ HİZMETLER VE CEMAATLER KONFERANSI

Cemaatlerde kardeşlik var”

Kırıkkale'de Yeni Asya Gazetesi Temsilciliği tarafından ‘İslâmî Hizmetler ve Cemaatler Konferansı' düzenlendi.

SAİD NURSİ ANLATILDI

Konferans konuğu Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, oldu. İlk olarak Bediüzzaman Said Nursî'nin anlatıldığı bir slayt izletildi. Hemen ardından kürsüye çıkan Güleçyüz, İslâmî Hizmetler ve Cemaatleri anlamak için Bediüzzaman Said Nursî'yi iyi anlamak gerekir” dedi.

YOĞUN İLGİ

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`nin 55.vefat yıl dönümü vesilesiyle, Bediüzzaman'ın ve Risale-i Nur'ların daha iyi anlaşılması ve ilanatı için her yıl yapılan Bediüzzaman Haftası” faaliyetleri çerçevesinde Kırıkkale Yeni Asya Temsilciliği`nce "İslâmî Hizmetler ve Cemaatler" Konferansı düzenlendi.  Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz'ün verdiği İslâmî Hizmetler ve Cemaatler” konulu Konferans İşler Pastanesi Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa katılım ve ilgi yoğun oldu. 

BİRBİRLERİNİ DAHA İYİ TANIRLAR

Güleçyüz, İslam Dini cemaat olmaya büyük ehemmiyet vermiştir. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerimin birçok yerinde cemaat olmayı emretmiştir. İslâm, Müslümanların şuurlu cemaatler olmasını emretmiştir. Peygamberimiz Medine'de bu örnek cemaati kurmuş ve nasıl olacağını göstermiştir. Böyle bir cemaat mümin için koruyucu bir elbise, kale gibidir. Cemaat olan müminler birbirlerini daha iyi tanırlar, birbirlerini sever sayarlar, destek olurlar, yardımda bulunurlar. Birbirlerinin durumlarından haberleri olur, birbirlerinin eksik taraflarını tamamlarlar. Tıpkı bir vücut gibi birbirlerinin acısıyla kederlenirler” diye konuştu.

FEDAKÂRLIK VE SAYGI VARDIR

Güleçyüz, İslâmí cemaat, Kur'an anlayışı ve Peygamberin (sav)yolu üzerine kurulur. Onların arasında kardeşlik, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma, fedakârlık ve saygı vardır. Onların arasında soy, sınıf, kabile, meslek, bölge üstünlüğü gibi şeyler yoktur” açıklamasını yaptı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı