Cemaat kan bağışladı

Cemaat kan bağışladı

CAMİ AVLUSUNDA KAN BAĞIŞI

Cemaat kan bağışladı

Kırıkkale Nur Camiinde Cemaat Kızılay´a kan bağışında bulundu.

ÖNEMLİ BİR YAPI

Nur Camii avlusunda seyyar araba içinde kan veren cemaat, herkesin kan vermesi gerektiğinin altını çizdi. Kanın, modern tıbbın yapamadığı çok önemli bir yapı olduğuna dikkati çeken İl Müftüsü Bekir Gerek, ´´Bu önemli ürünün insandan insana verilmesi çok daha önemli. Bir diyaliz hastası makineye iki saat geç girse hayati tehlikesi olmaz, ama ameliyat masasındaki bir hastaya iki dakika kan vermezseniz ölür. Bu nedenle kanın önemi çok büyük. Herkesi kan vermeye davet ediyorum.´´ diye konuştu.

BÜYÜK İYİLİK

Gerek, Kan ve gerektiğinde organ bağışında bulunarak, hasta olanların iyileşmesine yardımcı olmak, yapılabilecek önemli iyiliklerden biridir. Sağlığı yerinde olan her insan, kan verebilir.  Kan veren insana, bunun herhangi bir zararı olmadığı gibi bedenindeki kanın yenilemesine de faydalı olur. Acil bir hastanın iyileşmesine vesile olmanın çok büyük bir iyilik olduğu açıktır.?

HERKES VERSİN

Gerek, konuşmasına şöyle devam etti: ?İslam fıkhına göre kan, para ile satılamaz. İslam dininde, hayatın korunması için haram şeylerin bile, gerektiği kadar yenilip içilmesi caiz görülmüştür. Bir yaralıya, acil bir hastaya tedavi maksadı ile birisinin kan vermesinde veya görmeyen birisinin gözünün görmesi amacıyla, ölü bir insanın gözünden bir kısmının alınıp ona aktarılmasında dinî açıdan bir sakınca yoktur.
Oruçlu iken kan veren kişinin orucu bozulmaz. Kendisine kan verilen kişinin orucu bozulur, o da şifa bulduktan sonra, tutamadığı gün sayısı kadar orucunu kaza eder. Kan veren, organ bağışlayan ile bunları alanın arasında akrabalık bağı oluşmaz.?



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!