Çelik Fabrikası canlanacak

Çelik Fabrikası canlanacak

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Sekreteri Cihan Yaka, MKE Çelik Fabrikasında modernizasyona gidildiğini, yeni yatırımla birlikte yılda 120 bin ton çelik üretiminin gerçekleşeceğini söyledi.

FABİRKADA İNCELEMELERDE BULUNDU

MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikasına işçilerle bir araya gelen ve sık sık ziyaretlerini tekrarlayan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Sekreteri Cihan Yaka sürdürülen çalışmalar hakkında işçilere bilgiler verdi. Türk Metal Sendikası olarak Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın direktifleri doğrultusunda üyelerinin her türlü hakkının iyileştirilmesi ve Kırıkkale için büyük değer olan MKE’nin daha iyi bir konuma gelmesi noktasında çalışmalar sergilediklerine işaret eden Şube Sekreteri Yaka, MPT’nin de seri üretiminin MKE’nin Kırıkkale’de bulunan tesislerde üretilmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

450 TRİLYONLUK YATIRIM

MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikasının modernizasyonu konusunda yapılan çalışmalara da değinen Şube Sekreteri Yaka “Bildiğimiz gibi mevcut dökümhanemizin durumu ortada. Şuanda günde 1 dönük alabiliyoruz. Yapılan girişimlerle dökümhanemizin modernizasyonu konusunda karar çıktı ve çalışmalar başladı. 450 trilyonluk yatırımla dökümhanemiz yenilenecek. Bu yeniliğin ardından günde 10-12 döküm yapılabilecek ve Kırıkkale MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası yılda 120 bin ton çelik üretimi gerçekleştirecek. Yeni çalışma demek yeni istihdam demek, daha fazla üretim demektir. Kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü