Çayı bırak Ihlamura bak

Çayı bırak Ihlamura bak

Soğuk hava ve az üretim ıhlamur fiyatlarını artırdı. Kış aylarının geleneksel çayı ıhlamura, havaların soğumasıyla talep artınca fiyatlar da tırmanışa geçti. Toptan fiyatı 2 ay öncesine göre yüzde 30 artan ıhlamurun kilosu rafta 60 liraya satılıyor.

DONDURUCU SOĞUK BAŞTA GRİBAL OLMAK ÜZERE ÇOK DEĞİŞİK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
SOĞUK VE DONDURUCU HAVA HAKİM

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi aktarların raflarını da değiştirdi. Kış, bronşit ve grip çayı adı altındaki bitki karışımları, ıhlamur, adaçayı, tarçın ve salep ürünleri raflarda ön plana çıkarken vatandaşların genelde ıhlamur ve adaçayını tercih ettikleri gözleniyor.

 

FİYATIN ARTMASINI İSTEMİYORUZ

Ünlü Baharat işletmesi yetkili İhsan Ünlü ıhlamur ve adaçayına talebin arttığını, ancak ıhlamurda üretimin yeterli olmaması nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirtti. Geçen yıl kilogram 30-40 lira olan çiçek ıhlamuru bu yıl 60 liradan sattıklarını belirten Ünlü, "Toptancılar bu yıl ürünün yetersiz olması ve talebin birden artması nedeniyle fiyatın arttığını belirtiyor. Fiyatın 70-80 liraları bulabileceği konuşuluyor. Biz de satışların devam edebilmesi için fiyatların artmamasını arzuluyoruz" dedi.

 

SAĞLIKLI YAŞAMI BİLİNCİ GELİŞECEK

Bu çayların sağlıklı yaşam bilincinin gelişimiyle artık yılın her döneminde tüketilir hale geldiğini belirten Ünlü, şöyle konuştu: "Bitki çayları pazarı son 3 senedir yüksek oranlarda büyüyor. 2011?de bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüme gerçekleşti. Kış mevsiminin uzun sürmesiyle birlikte bitki ve meyve çayları tüketiminin önemli ölçüde arttığını söyleyebiliriz. Özellikle tüketiciyi ihtiyaç anında yakalayan kış kampanyamızın da etkili olduğunu düşünüyoruz.

 

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER

Geleneksel ürünler her zaman talep görüyor. Özellikle geçtiğimiz sene ekinazyaya başlayan talep ve zencefile son dönemde artan ilgi nedeniyle yenilikçi ürünler öne çıkıyor. Tüketicinin hava şartlarıyla birlikte kış çaylarına artan ihtiyacıyla bu yıl tüketimde önemli bir artış olmasını bekliyoruz. Bitki ve meyve çayları iletişimimizi de bu doğrultuda planladık."

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ